Головна Новини Світ США Трамп не зможе ініціювати вихід із НАТО: яке рішення ухвалив Конгрес США
commentss НОВИНИ Всі новини

Трамп не зможе ініціювати вихід із НАТО: яке рішення ухвалив Конгрес США

Конгрес США підтвердив свою підтримку НАТО

15 грудня 2023, 07:32
Поділіться публікацією:

Президенти США тепер не зможуть в односторонньому порядку приймати рішення щодо виходу країни з НАТО. Конгрес США підтвердив підтримку НАТО. У минулому альянс був предметом критики з боку колишнього президента Дональда Трампа. Однак за президента Джо Байдена значення НАТО зросло, особливо після вторгнення Росії в Україну в лютому 2022 року. Як передає портал "Коментарі", про це пише The Hill.

Трамп не зможе ініціювати вихід із НАТО: яке рішення ухвалив Конгрес США

США – НАТО. Фото: із відкритих джерел

"НАТО твердо стоїть на ногах у відповідь на війну російського диктатора Володимира Путіна в Україні та зростаючі виклики по всьому світу. Закон підтверджує підтримку США цього найважливішого альянсу, який є основним для нашої національної безпеки. Він також посилає сильний сигнал авторитарним країнам, що вільний світ залишається єдиним", — заявив сенатор Тім Кейн.

Зазначається, що Джо Байден під час президентства зміцнив НАТО, відправивши більше військ до Європи як демонстрацію сили проти війни Путіна, і розширивши альянс за рахунок Фінляндії та Швеції.

Дональд Трамп, кандидат у президенти від Республіканської партії, говорив про НАТО по-різному. Його захисники вважають, що критика екс-президента надихнула держави-члени альянсу збільшити витрати на оборону, що полегшило тягар США. Але критики Трампа вважають, що його слова послаблюють НАТО. Вони побоюються, що він відмовиться від зобов'язань США щодо пакту про взаємну оборону альянсу або може вийти з альянсу.

Читайте також на порталі "Коментарі" — НАТО рекордно збільшив спільний військовий бюджет на 2024 рік : про яку суму йдеться.

Також видання "Коментарі" повідомляло – як і було зумовлено на саміті НАТО у Вільнюсі, Україна може стати членом Північноатлантичного альянсу (НАТО), але лише після того, як США переконаються, що Київ вийшов переможцем у війні проти Російської Федерації. Таку заяву на брифінгу у Білому домі зробив президент США Джо Байден.




Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!


Новини