Головна Новини Світ США У Байдена думають над новим способом допомоги Україні: ЗМІ дізналися деталі
commentss НОВИНИ Всі новини

У Байдена думають над новим способом допомоги Україні: ЗМІ дізналися деталі

У Байдена думають про допомогу Україні з бюджету армії США

7 березня 2024, 07:17
Поділіться публікацією:

Адміністрація президента Джо Байдена задумалася про залучення близько 200 мільйонів доларів із фінансування армії США, щоб надати Україні негайну підтримку. Як передає портал "Коментарі", про це пише "Bloomberg".

У Байдена думають над новим способом допомоги Україні: ЗМІ дізналися деталі

Джо Байден. Фото: з відкритих джерел

У матеріалі йдеться, що фінансування може бути використане для оплати критично важливої зброї, запасів та іншого обладнання. На даний момент Україна стикається з нестачею артилерії, а російські війська в останні тижні досягли невеликих територіальних завоювань.

"Дебати щодо використання невеликої кількості резервів Пентагону підкреслюють запеклі зусилля Білого дому знайти будь-яку можливу підтримку для України", — пише Bloomberg.

Джерела видання вказують, що остаточного рішення ще не ухвалено. Білий дім зосереджений на тому, щоб переконати Палату представників США ухвалити законопроект про допомогу Україні. У Байдена впевнені, що якщо спікер Палати представників поставить законопроект на голосування, його ухвалять переважною більшістю голосів.

Читайте також на порталі "Коментарі" — що показав "супервівторок" у США: чи зміниться ситуація з наданням допомоги Україні.

Також видання "Коментарі" повідомляло – на півночі Фінляндії, Швеції та Норвегії розпочалися масштабні військові навчання країн НАТО під назвою Nordic Response 24, які триватимуть до 15 березня. При цьому в самому Альянсі відбуваються серйозні дискусії, зокрема, про ймовірне відправлення військовослужбовців до України. Даються взнаки і тривожні сигнали, що йдуть зі США. І у ракурсі зниження підтримки України. І щодо того, що у разі повернення Дональда Трампа в президенти, він може або вивести свою країну з НАТО, або "забути" про обіцянку допомагати Європі. Про що говорять процеси, які зараз йдуть в НАТО? Які трансформації може пережити Альянс і чи переживе? Портал "Коментарі" із цими питаннями звернувся до експертів.




Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!


Новини