Головна Новини Світ США У Байдена розповіли, до чого готуються, як тільки Конгрес США схвалить допомогу Україні
commentss НОВИНИ Всі новини

У Байдена розповіли, до чого готуються, як тільки Конгрес США схвалить допомогу Україні

США вже готуються до великих постачань зброї Україні

20 квітня 2024, 11:30
Поділіться публікацією:

Білий дім готується відновити постачання озброєння Україні одразу після того, як Конгрес США ухвалить законопроект про продовження фінансування допомоги. Як передає портал "Коментарі", таку заяву під час брифінгу зробила речник Білого дому Карін Жан-П'єр.

У Байдена розповіли, до чого готуються, як тільки Конгрес США схвалить допомогу Україні

Спікер Білого дому Карін Жан-П'єр. Фото: Getty Images

Журналісти попросили уточнити спікера Білого дому, як швидко розпочнуться нові постачання військової допомоги Україні після рішення Конгресу. На це Карін Жан-П'єр відповіла більш ніж лаконічно, вона сказала: "Одразу ж".

"Як ми неодноразово говорили, українці поступалися територією бездіяльності Конгресу. Але ми дуже вдячні, що Конгрес рухається вперед і на двопартійній основі. Ми хочемо, щоб це (допомога Україні, — ред.) був схвалений Конгресом, Сенатом і потрапив на стіл президента . І він одразу підпише цю допомогу", — сказала Жан-П'єр.

Спікер також додала, що мета російського диктатора Володимира Путіна – захопити Україну. Прес-секретар наголосила, що США не можуть цього допустити.

Зазначимо, раніше спікер Палати представників Майк Джонсон заявив, що рішення про розбиття допомоги союзникам на чотири окремі законопроекти було "найкращим рішенням у нинішніх умовах". Він також окреслив основні положення законопроекту за допомогою України.

Читайте також на порталі "Коментарі" — у США тривають дискусії щодо виділення допомоги Україні та іншим партнерам – вже окремими законопроектами, як запропонував речник Палати представників, республіканець Майк Джонсон. Колишній президент США Дональд Трамп, який мріє повернутися до Білого дому, начебто не проти такого підходу, але вкотре повторив, що Європа має давати більше грошей на підтримку Києва. Ну, а директор ЦРУ Вільям Бернс констатує, що Україна може програти війну Росії вже до кінця цього року, якщо Штати не нададуть ЗСУ більше допомоги. Про що говорять останні дії та заяви представників США у ракурсі надання підтримки нашій країні? Як події можуть розвиватись далі? Портал "Коментарі" із цими питаннями звернувся до експертів.




Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!


Новини