Головна Новини Світ США У Байдена висловилися про затримку допомоги для України: чи справді ситуація зайшла в глухий кут
commentss НОВИНИ Всі новини

У Байдена висловилися про затримку допомоги для України: чи справді ситуація зайшла в глухий кут

Спецпредставник США з питань економічного відновлення України Пенні Пріцкер заявила, що розуміє терміновість питання щодо допомоги Україні

17 січня 2024, 13:50
Поділіться публікацією:

У США усвідомлюють виклики, пов'язані із затримкою фінансування допомоги для України. Терміновість цього питання зрозуміла. Як передає портал "Коментарі", про це в інтерв'ю "Супільному" розповіла спецпредставник США з питань економічного відновлення України Пенні Пріцкер.

У Байдена висловилися про затримку допомоги для України: чи справді ситуація зайшла в глухий кут

Спецпредставник США з питань економічного відновлення України Пенні Пріцкер. Фото з відкритих джерел

"Терміновість зрозуміла. Це – послання, яке звучить не лише від ваших президента та уряду. Я теж говорила про це обом палатам Конгресу, наводила аргументи і з військової підтримки, і з економічної", — заявила спецпредставник США.

Прицкер назвала як чудовий приклад успіху України експорт зерна Чорним морем. З серпня 2023 року Україні вдалося транспортувати близько 16 млн. тонн зернових, це приблизно 600 суден. А в грудні було відвантажено більше зерна, ніж коли стартувала "зернова угода".

"Коли розповідаєш такі історії членам Конгресу, вони розуміють, що інвестують у місце, яке має можливості та потенціал", — зазначила спецпредставник.

За її словами, у Конгресі США розуміють, що Україна бореться не лише за власну безпеку, а й за європейську та американську. Тому такі аргументи є переконливими для законодавців.

"Наші парламентські процеси можуть бути часом безладними, але тут йдеться про невідкладні питання, і всі добре усвідомлюють виклики", — додала Пріцкер.

Читайте також на порталі "Коментарі" – блокування допомоги Україні: хто і з чим прорахувався у США і не лише. Експерти детально проаналізували ситуацію.

Також видання "Коментарі" повідомляло – Джо Байден кличе лідерів Конгресу на відверту розмову: питання №1 стосується України.




Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!


Новини