Головна Новини Світ США Американські солдати воюватимуть проти армії Путіна: У Білому домі назвали умову
commentss НОВИНИ Всі новини

Американські солдати воюватимуть проти армії Путіна: У Білому домі назвали умову

Джон Кірбі розповів, коли солдати США будуть вести війну проти Росії.

7 грудня 2023, 10:30
Автор:
avatar

Slava Kot

Поділіться публікацією:

Координатор Ради нацбезпеки США Джон Кірбі заявив, що Сполучені Штати будуть можуть почати війну проти Росії, якщо Путін переможе в Україні та почне військову агресію на союзників по НАТО у Європі. 

Американські солдати воюватимуть проти армії Путіна: У Білому домі назвали умову

Джон Кірбі про війну США та Росії. Фото з відкритих джерел

Під час брифінгу журналісти запитали Джона Кірбі, чи може відбутись військовий конфлікт між США та Росією. Координатор Ради нацбезпеки США заявив, що така ситуація може виникнути у разі нападу Путіна на країни НАТО.

"Якщо ви просто дозволите Путіну рухатися, дозволите йому взяти Україну. Не майте сумнівів, він не змінить своїх стратегічних цілей щодо захоплення цілої країни. Він не вірить в існування суверенної держави. Якщо ми не підтримаємо Україну, … і Путін захопить всю Україну, потім він стане проти східного флангу НАТО", — сказав Джон Кірбі.

За словами Кірбі американські солдати будуть воювати про російської армії, якщо Путін здобуде перемогу у війні в Україні та піде проти одного з союзників США в НАТО.

Нагадаємо, що в НАТО діє стаття п’ять, яка означає, що атака одного члена альянсу є нападом на усі країни.

Раніше портал "Коментарі" повідомляв, що керівник Бюро нацбезпеки Польщі дав похмурий прогноз щодо війни проти Росії. За словами Яцека Сівери Росія може напасти на східний фланг НАТО вже через три роки. Така оцінка є значно гіршою ніж аналіз німецьких аналітиків, які розрахували можливість російської атаки на країни НАТО через 5-10 років.

Також "Коментарі" писали, що у Росії заявили про готовність війни проти НАТО. Російський чиновник вважає, що така ситуація може виникнути, якщо НАТО буде втручатись в інтереси Росії, зокрема до яких входить і Україна.



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!


Новини