Головна Новини Світ США У Держдепі дали відповідь – чи зміниться підтримка України, якщо влада перейде республіканцям
commentss НОВИНИ Всі новини

У Держдепі дали відповідь – чи зміниться підтримка України, якщо влада перейде республіканцям

У Держдепі США запевнили - обрання представника Республіканської партії президентом не призведе до зниження допомоги Україні

22 лютого 2023, 19:28
Поділіться публікацією:

Обрання американцями президентом США члена Республіканської партії ніяк не вплине на зниження якості підтримки України з боку Вашингтона. Тому росіяни можуть не плекати ілюзій щодо президентських виборів у 2024 році. Як повідомляє портал "Коментарі", про це в інтерв'ю Sky News заявив радник Державного департаменту США Дерек Шолле.

У Держдепі дали відповідь – чи зміниться підтримка України, якщо влада перейде республіканцям

Білий дім. Фото: Getty Images

Представник Держдепу зазначив, що зміна президента "не змінить допомогу Україні з боку США".

"Важливо зазначити, що у США була двопартійна підтримка нашої допомоги Україні", — зазначив чиновник.

Співробітник Держдепу нагадав, що з початку повномасштабної війни США надали Україні допомогу у сфері безпеки на суму близько 30 млрд. доларів. Це у шість разів більше, ніж український оборонний бюджет у 2021 році.

Шолле також назвав призупинення участі Росії в Договорі про стратегічні наступальні озброєння "верхом безвідповідальності", але зазначив, що спрогнозувати практичні наслідки поки не можна.

"Це не робить світ безпечнішим і ще раз показує намір Володимира Путіна (Ред. – російського диктатора) спробувати підірвати глобальну стабільність", — додав він.

Читайте також на порталі "Коментарі" — президент США Джо Байден відреагував на рішення Росії про призупинення участі в ДСНО.

Також видання "Коментарі" повідомляло – президент США Джо Байден, який отримав фурор 20 лютого своїм візитом до Києва, увечері 21 лютого виступив у Варшаві. У тому числі зробив важливі заяви в російсько-українській війні. Які висновки, виходячи з байденівських меседжів, слід зробити Києву та Москві? Видання "Коментарі" із цими питаннями звернулося до експертів.

Раніше "Коментарі" писали – Трамп розповів, як "завершити" війну в Україні за 24 години.




Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!


Новини