Головна Новини Світ США У Держдепі США розповіли, чию долю повторить Путін
commentss НОВИНИ Всі новини

У Держдепі США розповіли, чию долю повторить Путін

У США нагадали, Путін – не перший військовий злочинець, який упевнений у своїй недосяжності для суду

23 лютого 2023, 18:30 comments2644
Поділіться публікацією:

Російський диктатор Володимир Путін не уникне міжнародного суду над собою, хоча поки що і вважає себе невразливим для правосуддя. Як передає видання "Коментарі", про це в інтерв'ю "Current Time" заявила посол Держдепартаменту США з особливих доручень у сфері глобального кримінального правосуддя Бет Ван Шаак.

У Держдепі США розповіли, чию долю повторить Путін

Володимир Путін. Фото з відкритих джерел

Чиновниця зазначила, Путін та його посібники у війні можуть "насолоджуватися безкарністю", поки перебувають на території Росії. Однак, настане час, і їм доведеться відповісти за свої жорстокі злочини.

"Багато колишніх лідерів, таких як Слободан Мілошевич, Аугусто Піночет із Чилі або Хіссен Хабре з Чаду, ніколи не думали, що вони побачать судову залу зсередини, і думали, що вони десь насолоджуватимуться безпечним раєм вічно. Але всі троє помилялися" , — Зазначила Ван Шаак.

Дипломат уточнила, що в цьому плані багато залежатиме від політичної ситуації в самій Росії. Але якщо Путін і його оточення буде змушене покинути Росію, щоб врятуватися, то нічого доброго в будь-якій іншій країні на російського президента не чекає.

"Червоний ордер", виданий Інтерполом, буде застосований у будь-якому місці. Тому будь-яка країна буде уповноважена їх заарештувати, помістити під варту і, зрештою, передати їх до суду", – зазначила Ван Шаак.

Читайте також на порталі "Коментарі" — послання Путіна до Федеральних зборів: кому і що спробував довести диктатор.                                            

Також видання "Коментарі" повідомляло – чи визначилась Туреччина зі своєю позицією щодо війни в Україні – яку гру веде Ердоган.




Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.

Новини