Головна Новини Світ США У Держдепі визнали, що допомога Україні може припинитися: що сталося
commentss НОВИНИ Всі новини

У Держдепі визнали, що допомога Україні може припинитися: що сталося

У Держдепі пояснили, чим може обернутися те, що Трамп обрав кандидатом у віце-президенти супротивника допомоги Україні

18 липня 2024, 07:50
Поділіться публікацією:

Кандидат у президенти США від Республіканської партії Дональд Трамп обрав кандидатом у віце-президенти США у разі своєї перемоги на виборах затятого противника допомоги Україні Джей Ді Венса. Як повідомляє портал "Коментарі", таку заяву в ході брифінгу зробив представник Державного департаменту Метью Міллер.

У Держдепі визнали, що допомога Україні може припинитися: що сталося

Держдеп США. Фото: GettyImages

Представнику Держдепу поставили питання про те, чи є загроза для відносин США з Україною у разі обрання Венса віце-президентом, заявив, що Україна має підтримку не лише адміністрації США, а й американського народу.

"Вони рішуче підтримують те, щоб дозволити допомогти Україні захистити себе від російської агресії", – наголосив Метью Міллер.

За його словами, "це стосується не лише американської громадськості, а й двопартійної більшості в обох палатах Конгресу".

Чиновник нагадав, що під час голосування за законопроект про додаткове фінансування для України в Конгресі переважна більшість голосів була "за" підтримку військової допомоги Києву.

Зазначимо, що днями стало відомо, що Дональд Трамп визначився з кандидатом на посаду віце-президента США у разі його перемоги на президентських виборах у листопаді, обравши 39-річного сенатора Джей Ді Венса з Огайо. Хоча зараз Венс є одним із головних прихильників Трампа в Сенаті, раніше він критикував політика. У 2021 році він навіть вибачався за свою позицію щодо лідера республіканців.

Привертає увагу той факт, що Венс є затятим противником допомоги Україні.

Читайте також на порталі "Коментарі" — Трамп прямо відповів, чи справді має хороші стосунки з Путіним.




Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.

Новини