Головна Новини Світ США У Конгресі США голосували за конфіскацію російських активів: яке рішення прийнято
commentss НОВИНИ Всі новини

У Конгресі США голосували за конфіскацію російських активів: яке рішення прийнято

Палата представників підтримала документ про конфіскацію російських активів. Тепер рішення має потрапити на голосування в Сенат США.

21 квітня 2024, 08:55
Автор:
avatar

Slava Kot

Поділіться публікацією:

Палата представників Конгресу США прийняла законопроєкт під назвою "Закон про мир через силу у 21 столітті", який дозволить президенту Джо Байдену конфіскувати російські активи та передати їх Україні. Про це повідомляє портал "Коментарі" з посиланням на CNN.

У Конгресі США голосували за конфіскацію російських активів: яке рішення прийнято

Конгрес США. Фото з відкритих джерел

"Закон про мир через силу у 21 столітті" був підтриманий Палатою представників США під час двопартійного голосування 360 голосами. Законопроєкт передбачає нові санкції щодо Ірану та Росії, а також положення, які уповноважують президента конфіскувати заморожені російські активи та передавати їх на підтримку України. Вартість заморожених російських активів у США оцінюється в 5-8 млрд доларів.

Документ ще має розглянути Сенат США, а потім законопроєкт потрапить на підпис до президента Джо Байдена.

Крім конфіскації російських активів законопроєкт передбачає можливість заборони діяльності TikTok в США, якщо його власник, китайська компанія ByteDance, не продасть платформу суб'єкту, не пов'язаному з владою КНР. 

Це не єдиний законопроєкт, прийнятий Палатою представників США 20 квітня. Палата також ухвалила законопроєкт про військову та фінансову підтримку України. Вартість проєктів допомоги становить 95 млрд дол. США, у тому числі майже 61 млрд доларів підтримки України. 

Раніше портал "Коментарі" повідомляв, що Володимир Зеленський відреагував на рішення Палати представників щодо голосування про допомогу Україні. 

Також "Коментарі" писали про Дмитрія Медведєва, який з образами відповів на допомогу Україні від США за яку проголосували у Палаті представників.



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!


Новини