Головна Новини Світ США У США розповіли, що готові поставити Україні замість ATACMS, які просить Київ
commentss НОВИНИ Всі новини

У США розповіли, що готові поставити Україні замість ATACMS, які просить Київ

За словами високопоставленого генерала Марка Міллі, США відносно мало ATACMS

1 квітня 2023, 08:00 comments5169
Поділіться публікацією:

США розглядають варіанти постачання Україні зброї великої дальності замість ATACMS, що суттєво посилить позиції ЗСУ на полі бою, насамперед, за рахунок збільшення радіусу ураження сил та засобів противника. Як повідомляє портал "Коментарі", про це в інтерв'ю виданню "Defense One" заявив голова Об'єднаного комітету начальників штабів генерал Марк Міллі.

У США розповіли, що готові поставити Україні замість ATACMS, які просить Київ

Марк Міллі. Фото: з відкритих джерел

Щодо питання постачання Україні ATACMS, то Вашингтон поки що відповідає відмовою з однієї причини – у США не так багато в запасі цієї зброї та американські збройні сили мають підтримувати запаси таких важливих озброєнь.

При цьому Марк Міллі зазначив, що є кілька озброєнь, які можуть бути корисними Україні не менше, ніж ATACMS. Генерал не став розкривати подробиці, про які саме озброєння йдеться, зазначивши лише, що йдеться про потужних безквитків. Крім цього, уточнив генерал, британські союзники мають кілька систем, які можуть допомогти Україні.

Марк Міллі зазначив, що війна в Україні виявила "неймовірні темпи споживання звичайних боєприпасів", і зараз США аналізують потреби у них на випадок великої війни.

Поки що США достатньо боєприпасів, але ОПК працюватиме над розширенням своїх потужностей протягом декількох років, прокоментував генерал.

"Якщо ви берете участь у серйозній війні між великими державами, не треба недооцінювати кількість боєприпасів, яка вам знадобиться", — підсумував Міллі.

Читайте також на порталі "Коментарі" — Путін запропонував створити коаліцію проти Заходу: в ISW розповіли, чим відповів Сі Цзіньпін.

Також видання "Коментарі" повідомляло – вперше в історії в США – Трампу загрожує арешт: про що це говорить – чи може вплинути на Україну




Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення


Новини