Головна Новини Світ США У США відреагували щодо можливості мирних переговорів між Україною та Росією
commentss НОВИНИ Всі новини

У США відреагували щодо можливості мирних переговорів між Україною та Росією

США заявили про підтримку формули миру Зеленського, яка може почати процес мирних переговорів щодо закінчення війни в Україні.

28 січня 2024, 11:35 comments1152
Автор:
avatar

Slava Kot

Поділіться публікацією:

Представник Білого дому Джон Кірбі заявив, що США підтримують мирні ініціативи України та збираються "просунути" формулу миру від Володимира Зеленського на міжнародній арені. Про це повідомляє портал "Коментарі" з посиланням на видання "Голос Америки".

У США відреагували щодо можливості мирних переговорів між Україною та Росією

Координатор зі стратегічних комунікацій Ради національної безпеки Джон Кірбі. Фото з відкритих джерел

Під час брифінгу в Білому домі Джона Кірбі запитали щодо можливості мирних переговорів між Україною та Росією. Кірбі зауважив, що США "віддані політиці підтримки ініціатив, що виходять від керівництва України".

Представник Білого дому розповів, що нещодавно Володимир Зеленський провів телефонну розмову з держсекретарем Ентоні Блінкеном, під час якої США пообіцяли допомогти з формулою миру.

"У Давосі Зеленський розповів про свою формулу миру. Таким чином виникла ще одна ідея – спробувати "розкрутити формулу світу" Зеленського на міжнародному рівні", — розповів Джон Кірбі.

Також Зеленський та Блінкен обговорили способи продовження міжнародної підтримки України та ситуацію на полі бою. Щодо поставок зброї, Кірбі пояснив, що останній пакет допомоги Україна отримала 27 січня. За словами представника Білого дому Україні важливо отримати додаткове фінансування, адже Росія продовжує вести війну та завдає ударів по цивільній інфраструктурі.

Нагадаємо, що формула миру від Володимира Зеленського складається з 10 пунктів, які передбачають безпекові гарантії для України, а також покарання для Росії за початок війни та завдані збитки. Пункти формули миру розглядаються та погоджуються на міжнародних зустрічах. Очікується, що після повного погодження формулу миру передадуть Кремлю для початку мирних переговорів.

Раніше портал "Коментарі" повідомляв, що у Німеччині закликали зупинити постачання зброї для України, припинити ведення бойових дій та почати вести мирні переговори про закінчення війни.

Також "Коментарі" писали про речницю МЗС РФ Марію Захарову, яка назвала три умови для початку мирних переговорів.



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!


Новини