Головна Новини Світ США У США висловилися про "дружбу" Росії та Китаю
commentss НОВИНИ Всі новини

У США висловилися про "дружбу" Росії та Китаю

У Пентагоні підкреслили, кожна країна має право сама обирати, з ким співпрацювати, але проблеми починаються тоді, коли РФ починає отримувати можливості для війни

5 квітня 2024, 10:22 comments1953
Поділіться публікацією:

У Пентагоні вважають, що кожна країна сама обирає із ким співпрацювати. Як передає портал "Коментарі", таку заяву зробив речник Пентагону Пет Райдер, коментуючи партнерство Росії та Китаю.

У США висловилися про "дружбу" Росії та Китаю

Сі Цзіньпін та Володимир Путін. Фото: з відкритих джерел

Спікер зазначив, увага США зосереджена на роботі із союзниками для забезпечення безпеки та стабільності.

"Кожна з націй, які ви виділили, є суверенною нацією. І вони ухвалюватимуть рішення про те, з ким їм співпрацювати, а з ким ні", — сказав Райдер.

Він зазначив, що проблемою такі партнерства стають тоді, коли починається "шкідлива діяльність у плані надання Росії можливостей, які вона потім використовує для нападу на Україну".

Зазначимо, президент США Джо Байден та голова КНР Сі Цзіньпін провели телефонну розмову, під час якої обговорили не лише американо-китайські відносини, а й війну в Україні.                                                   

Читайте також на порталі "Коментарі" — США надсилають сигнали Китайській Народній Республіці (КНР), попереджаючи, щоб та не підтримувала агресію РФ в Україні. У свою чергу Франція запевняє, що Китай може вплинути на рішення Росії продовжувати війну. Причому, вплинути на ракурсі встановлення миру відповідно до міжнародного права. Що можна сказати про ці сигнали, а також загалом про позицію КНР на третьому році широкомасштабної війни? Як може змінитися ця позиція? Портал "Коментарі" із цими питаннями звернувся до експертів.

Також видання "Коментарі" повідомляло – у Сі Цзіньпіна запропонували провести мирну конференцію щодо України: хто має стати її учасниками.




Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!


Новини