Головна Новини Світ США У США заявили про готовність застосувати ядерну зброю
commentss НОВИНИ Всі новини

У США заявили про готовність застосувати ядерну зброю

Агресія КНДР може стати причиною застосування США ядерної зброї

31 січня 2023, 12:25 comments2986
Поділіться публікацією:

США готові відреагувати на агресію КНДР різним озброєнням, зокрема ядерною зброєю. Як передає видання "Коментарі", про це заявив голова Пентагону Ллойд Остін, пише Reuters.

У США заявили про готовність застосувати ядерну зброю

Ллойд Остін. Фото: з відкритих джерел

Міністр оборони США перебуває з візитом у Сеулі, де Вашингтон намагається запевнити свого ключового азіатського союзника в ядерних обов'язках на тлі зростаючих загроз з боку Північної Кореї.

"Сполучені Штати твердо дотримуються своїх розширених зобов'язань щодо стримування, які включають весь спектр оборонних можливостей, у тому числі загальні, ядерні та протиракетні засоби оборони", — заявив Ллойд на брифінгу після зустрічі з главою Міноборони Південної Кореї Лі Чжон Сопом.

Минулого року Північна Корея, яка має ядерну зброю, у рамках навчань запустила безпрецедентну кількість ракет, включаючи міжконтинентальні снаряди, здатні досягти материкової частини США.                                                                 

Офіційні особи США та Південної Кореї також попередили, що Пхеньян може готуватися до першого з 2017 випробування ядерного пристрою.

На тлі таких дій від деяких політиків Південної Кореї пролунали заклики повернути тактичну ядерну зброю США чи південнокорейську ядерну програму. Проте офіційні особи Сеула відкинули таку можливість.

Читайте також на порталі "Коментарі" — стати членом ЄС через 2 роки: чи це вдасться Україні – від чого залежить така перспектива.

Також видання "Коментарі" повідомляло — екс-прем'єр Великобританії Борис Джонсон заявив, що війни в Україні могло і не бути. Політик назвав умову.




Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!


Новини