Головна Новини Світ США У США заявили про можливість ще однієї війни: ЗМІ дізнались деталі
commentss НОВИНИ Всі новини

У США заявили про можливість ще однієї війни: ЗМІ дізнались деталі

Після війни в Україні та військових дій в Ізраїлі держсекретар США Блінкен назвав ще одну країну, де може початись війна.

15 жовтня 2023, 10:00
Автор:
avatar

Slava Kot

Поділіться публікацією:

Держсекретар Ентоні Блінкен попередив американських законодавців про можливість війни у Вірменії, куди може незабаром вторгнутись Азербайджан. Про це повідомляє портал "Коментарі" з посиланням на видання Politico.

У США заявили про можливість ще однієї війни: ЗМІ дізнались деталі

Держсекретар США Ентоні Блінкен. Фото з відкритих джерел

Видання Politico з посиланням на свої джерела розповіло деталі розмови Блінкена з американськими посадовцями. 3 жовтня Ентоні Блінкен у телефонній розмові розповів, що Азербайджан може продовжити військові дії на Кавказі, після успішних дій Баку у вересні, коли Азербайджан провів військову операцію в Нагірному Карабаху.

За словами Блінкена Держдепартамент готує можливі варіанти притягнення до відповідальності Азербайджану у разі загострення ситуації, зокрема це стосується відмови від військової підтримки, яку отримував Ільхам Алієв з Вашингтона. Блінкен вважає, що Азербайджан може вторгнутись до Вірменії найближчими тижнями. Однак держсекретар США наголосив на сподіваннях, що мирні переговори між обома країнами можуть закінчитись позитивно.

Нагадаємо, що президент Азербайджану Ільхам Алієв повідомляв Вірменію про необхідність відкрити "коридор" до Нахічеванської Автономної Республіки, яка є частиною Азербайджану, однак відділена від країни територією Вірменії. Алієв пригрозив, що готовий вирішити це питання "силою".

Раніше портал "Коментарі" повідомляв, що український дипломат прогнозує ще одну війну найближчим часом, до якої буде причетна Росія.

Також "Коментарі" писали про союзника Росії, який зробив критичне попередження для Ізраїлю. Іран заявив про готовність активно діяти, якщо Ізраїль порушить певні критичні "червоні лінії".



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!


Новини