Головна Новини Світ США У США зробили тривожну заяву про війну в Україні
commentss НОВИНИ Всі новини

У США зробили тривожну заяву про війну в Україні

Українські війська відступають до другої та третьої ліній оборони через зменшення допомоги Україні від США.

18 березня 2024, 11:30 comments1830
Автор:
avatar

Slava Kot

Поділіться публікацією:

Радник Білого дому з питань національної безпеки Джон Кірбі заявив, що українська армія змушена відступати на сході України. За його словами це відбувається через брак боєприпасів від союзників України, зокрема і США. 

У США зробили тривожну заяву про війну в Україні

Речник Ради національної безпеки США Джон Кірбі. Фото з відкритих джерел

В інтерв'ю на американському телеканалі ABC News Джон Кірбі розповів, що зменшення допомоги західних партнерів впливає на хід війни в Україні. Кірбі зробив тривожну заяву про відступ українців до лінії оборон через брак боєприпасів.

"У них на Донбасі закінчуються боєприпаси, і вони зараз відступають до другої та третьої ліній оборони. Росіяни продовжують намагатися просуватися на захід", — сказав Джон Кірбі та додав, що Україна повинна отримати підтримку, і це важливо для США.

Нагадаємо, що США з жовтня 2023 року не може ухвалити рішення щодо допомоги Україні на понад 60 млрд доларів. Законопроєкт став засобом для тиску на демократів з боку республіканців, які виставляють нові умови, щоб прийняти допомогу Україні.

Рух до прийняття рішення відбувся 13 лютого, коли за законопроєкт про допомогу Україні проголосували у Сенаті США. Однак спікер Палати представників республіканець Майк Джонсон не виносить документ про допомогу Україні на голосування у Конгресі. Натомість республіканці закликають знову обговорити пакет допомоги та пропонують альтернативну версію.

Раніше портал "Коментарі" повідомляв, що Майку Джонсону встановили дедлайн, щоб Конгрес США проголосував за пакет допомоги Україні.

Також "Коментарі" писали, що Дональд Трамп "похвалив" Володимира Зеленського заявивши, що він "найкращий покупець", адже кожного візиту до США забирає 50-60 млрд доларів для України. Проте, Україна отримала менше коштів від США, ніж озвучив Трамп.



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!

Ігор

18 березня 2024, 11:40

Київ у безпеці чого тривожитись? Усі чиновники які харчуються Україною спокійні. Всі товсті попи вся пропаганда кол-центрів місцеві власники бізнес нерухомості ні в кого жодної тривоги. Жоден публічний політик не прагне захищати те чим харчувався бігаючи у вишиванках. З нацпам'яттю нема майбутнього!


Новини