Головна Новини Світ США Україна це зробить: Байден назвав завдання ЗСУ у війні проти Росії
commentss НОВИНИ Всі новини

Україна це зробить: Байден назвав завдання ЗСУ у війні проти Росії

Президент США нагадав, що Путін не хоче нічого меншого за повне підкорення України

10 липня 2024, 07:40 comments1017
Поділіться публікацією:

Президент США Джо Байден вважає, що зупинити путінську агресію – це завдання, з яким цілком може впоратися українська армія. Як повідомляє портал "Коментарі", свою думку американський лідер озвучив у виступі на відкритті саміту НАТО у Вашингтоні.

Україна це зробить: Байден назвав завдання ЗСУ у війні проти Росії

Джо Байден. Фото: з відкритих джерел

Джо Байден зазначив, що Північноатлантичний альянс "зараз сильніший, ніж будь-коли", нагадавши також про вступ до НАТО Фінляндії та Швеції, а також про значне посилення так званого "східного флангу НАТО". Крім того, збільшення армії США та союзників на східному кордоні Альянсу не є достатнім, щоб зупинити агресивні дії Кремля, вважає голова Білого дому.

"Путін не хоче нічого меншого, ніж повне підкорення України. Він хоче покласти край українській демократії, зруйнувати українську культуру та стерти Україну з карти світу. І ми знаємо, що Путін не зупиниться в Україні. Не сумнівайтеся: Україна може зупинити Путіна – і вона це зробить", – висловився президент США.

За його словами, сили оборони України зможуть досягти цього результату "разом із нашою колективною підтримкою", яку вони вже мають.

Читайте також на порталі "Коментарі" — Україна пережила одну із найжорстокіших атак країни-агресора. Внаслідок прильотів загинули люди у Києві, Дніпрі, Кривому Розі та Донецькій області. Трапився цей жах напередодні саміту НАТО. Чи можна сказати, що ця атака нарешті пробудить наших союзників? Чи очікуєте ви на проривні рішення від саміту, який стартує сьогодні? Видання "Коментарі" із цими питаннями звернулося до експертів.

Також видання "Коментарі" повідомляло – після масованої трагічної ракетної атаки РФ по Україні 8 липня, зокрема після удару по дитячій лікарні Охматдит у Києві, політика США щодо ударів углиб Росії зброєю Штатів залишається незмінною. Свою позицію Вашингтон не збирається переглядати. Про це під час брифінгу заявив координатор стратегічних комунікацій у Раді національної безпеки Білого дому Джон Кірбі.




Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.

Новини