Головна Новини Світ США Україна стала ще ближчою до отримання ATACMS: у Конгресі США створили резолюцію
commentss НОВИНИ Всі новини

Україна стала ще ближчою до отримання ATACMS: у Конгресі США створили резолюцію

На думку авторів резолюції, ракети ATACMS врівноважують потенціали РФ і України, тому що все ще Москва має перевагу в компоненті ракетного озброєння.

10 червня 2023, 10:55
Поділіться публікацією:

Члени комітету із закордонних справ Палати представників США, які представляють Демократичну та Республіканську партії, у п'ятницю оголосили про внесення резолюції із закликом до адміністрації президента Джо Байдена передати Україні далекобійні ракети ATACMS.

Україна стала ще ближчою до отримання ATACMS: у Конгресі США створили резолюцію

Ракети ATACMS. Фото: з відкритих джерел

Як заявив співавтор резолюції, голова комітету із закордонних справ Палати представників республіканець Майкл Маккоул, якщо США не нададуть Україні всієї необхідної зброї, то сприятимуть затягуванню війни.

"Успіх українського контрнаступу безпосередньо пов'язаний із військовою допомогою, яку надають США та наші союзники. Тому вкрай прикро, що адміністрація затримує мільярди доларів військового фінансування, які можна було б негайно передати Україні та у свою чергу допомогти її Збройним силам суттєво змінити ситуацію на полі бою. ", — вважає він.

У документі згадуються рішення урядів Великобританії та Франції передати далекобійні ракети Storm Shadow та SCALP-EG відповідно дальністю 250 кілометрів.

"Сполучені Штати та країни-союзники спільно володіють тисячами ракет ATACMS, які могли б передати Україні", – йдеться у проекті резолюції, де вказується, що нинішня переважання Росії у далекобійній зброї "примушує українські сили боротися у значно невигіднішому становищі".

У разі ухвалення Палата представників закликає США "негайно передати Україні достатню кількість ATACMS для прискорення перемоги України в неспровокованій агресивній війні Росії, одночасно зберігаючи боєздатність американських військових".

Читайте також на порталі "Коментарі" — у Конгресі США знову посилили тиск на Байдена щодо зброї для України: про що йдеться.

Також видання "Коментарі" повідомляло — ракети ATACMS для України: Байден зробив обнадійливу заяву.




Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення


Новини