Головна Новини Світ США Важка алергія на вакцину Pfizer в США
commentss НОВИНИ Всі новини

Важка алергія на вакцину Pfizer в США

Пацієнт раніше не мав алергії

17 грудня 2020, 07:08
Поділіться публікацією:

У середу, 16 грудня, New York Times повідомила, що медичний працівник, який живе на Алясці, мав тяжку алергічною реакцією після ін'єкції вакцини Pfizer-BioNTech Covid-19, яка могла призвести до госпіталізації.

Важка алергія на вакцину Pfizer в США

Вакцина против коронавируса Pfizer

Цей медичний працівник, особа якого не уточнюється, не мав алергії в історії хвороби, додала газета. Фірма Pfizer, зі свого боку, запевнила, що буде співпрацювати з місцевими органами охорони здоров'я у цій справі.

9 грудня британські органи охорони здоров'я рекомендували не вводити вакцину Pfizer-BioNTech людям, у яких в минулому були серйозні алергічні реакції, після двох випадків поганої реакції на перші ін'єкції.

"Ми уважно вивчимо всю інформацію, яка вказує на серйозні алергічні реакції, і при необхідності оновимо рекомендації", — сказав представник Pfizer.

"Агентству США з лікарських засобів (FDA) відома інформація про анафілактичну реакцію у людини, яка отримала вакцину проти Covid-19. Агентство продовжить працювати з CDC (Центрами профілактики захворювань) і Pfizer, щоб краще зрозуміти, що сталося", — написало агентство у Твіттері в середу ввечері.

Нагадаємо, в п'ятницю ввечері Сполучені Штати дали зелене світло вакцині Pfizer-BioNTech перед початком масштабної вакцинації в понеділок. Однак органи охорони здоров'я США не рекомендують вакцину людям, у яких може розвинутися алергічна реакція на один з компонентів її формули. Сполучені Штати планують вакцинувати три мільйони осіб на цьому тижні й сподіваються вакцинувати до 20 мільйонів, якщо Агентство США з ліків (FDA) також видасть екстрений дозвіл на вакцину Moderna до вихідних.

Раніше "Коментарі" повідомляли, що кампанія вакцинації проти коронавірусу у Франції почнеться з останнього тижня грудня, як повідомив прем'єр-міністр країни Жан Кастекс в середу, 16 грудня, вказавши, що непріоритетні групи населення будуть чекати до кінця весни.




Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!


Новини