Головна Новини Світ США Вибори у США: коли стане відомо ім'я переможця
commentss НОВИНИ Всі новини

Вибори у США: коли стане відомо ім'я переможця

Немає остаточного підрахунку голосів, щоб можна було оголосити переможця

5 листопада 2020, 23:09 comments1475
Поділіться публікацією:

 В США вже другий день тривають підрахунки результатів виборів. Все світ чекає на момент оголошення нового президента країни, адже всі розуміють, що від цього залежить геополітичне становище більшості країн світу, в тому числі і України.

Вибори у США: коли стане відомо ім'я переможця

Фото: Liga.net

Процес підрахунку голосів трохи сповільнений через те, що в умовах пандемії коронавірусу багато громадян проголосували, надіславши бюлетені поштою. Крім того, в кожному штаті своє законодавство. Тому при маленькому розриві між претендентами на пост глави держави, в деяких регіонах немає можливості оголосити переможця.

Так, на 19 годину за київським часом, відомо, що кандидат від Демократичної партії США  Джо Байден отримав підтримку більше ніж половини американців —  50,4% або ж 72,3 млн. Таким чином він став свого роду рекордсменом серед президентів в історії США з кількості голосів, отриманих ним під час голосування. Відомо, що це на 3,5 млн голосів більше, ніж у  Дональда Трампа.

Водночас ці цифри не говорять про однозначну перемогу Байдена, адже главу США формально обирає Колегія вибірників в кількості 538 членів. Про правила вибору президента США — тут.

Як ми вже казали вище, в кожному штаті різне законодавство підрахунку голосів, які надійшли поштою, — а таких було багато через пандемію. В деяких штатах, наприклад такі голоси рахуються після основного підрахунку, в інших можна було рахувати одночасно, і тому там результати оголосили раніше.

Результат виборів залежить від наступних штатів:

Аризона (11 голосів вибірників): більшість підтримки тут отримав Джо Байден, але за повідомленнями місцевих ЗМІ, не підрахованими залишаються півмільйона голосів.  За попередніми даними, результати тут будуть відомі о 4 годині ранку за київським часом.

Невада (6 голосів): з невеликим відривом також лідирує Джо Байден. Голоси, які надійшли поштою, ще не порахували.

Джорджія (16 голосів вибірників): в цьому штаті Дональд Трамп випереджає Джо Байдена з різницею в кілька тисяч голосів. Влада штату повідомила, що підрахунок має завершитися приблизно увечері 5 листопада.

Пенсильванія (20 голосів): У Пенсильванії досі не підрахували понад 700 тис голосів виборців,  Річ у тому, що законодавство штату  вимагає, щоб поштові бюлетені не рахували до дня виборів. Дональд Трамп поки що випереджає Джо Байдена, але, за думкою експертів, велику роль на користь Байдена можуть зіграти "поштові" голоси.

Вісконсин (10) та Мічиган (16): ЗМІ прогнозують, що перемогу тут отримає Джо Байден, адже за попередніми даними він обіграє суперника з великим відривом.

На цей момент Байдена підтримали 253 вибірники, з врахуванням голосів штатів Мічиган та Вісконсин. Якщо він отримує більшість у Неваді (6 голосів), Аризоні (11 голосів), він отримає більшість і у Колегії вибірників (270 голосів). Таку ж перемогу може йому подарувати і Пенсильванія (20 голосів вибірників).

Раніше "Коментарі" повідомляли про те, що Трамп назвав голосування поштою "звалищем бюлетенів" і припустив, що працівники виборчої системи змусили "зникнути" сотні тисяч голосів.



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!


Новини