Головна Новини Світ США Вибори в США: хто з кандидатів пішов у солідний відрив
commentss НОВИНИ Всі новини

Вибори в США: хто з кандидатів пішов у солідний відрив

Згідно з опитуванням, Гарріс випереджає Трампа на 5% на виборах президента США

9 серпня 2024, 11:35
Поділіться публікацією:

Представник Демократичної партії та віце-президент США Камала Гарріс випереджає республіканця Дональда Трампа на майбутніх виборах президента США, які відбудуться 5 листопада, з результатом 42% проти 37%. Як повідомляє портал "Коментарі", про це повідомляє "Reuters".

Вибори в США: хто з кандидатів пішов у солідний відрив

Гарріс і Трамп. Фото: з відкритих джерел

Зазначається, що згідно з результатами опитування Ipsos Гарріс збільшила свою перевагу з липня, коли в опитуванні Reuters/Ipsos її відрив від Трампа становив 37% проти 34%. Загальнонаціональне опитування, проведене з 2 по 7 серпня серед 2045 дорослих американців, також показало, що 4% опитаних підтримують незалежного кандидата Роберта Кеннеді-молодшого, що на 6% менше порівняно з липнем.

Додатково, в окремому опитуванні Ipsos з'ясувалося, що Гарріс випереджає Трампа в ключових штатах, де вибори будуть найбільш напруженими, таких як Арізона, Джорджія, Мічиган, Невада, Північна Кароліна, Пенсільванія та Вісконсін. У цих штатах Харріс отримує 42% голосів у порівнянні з 40% у Трампа, хоча дані щодо окремих штатів не уточнюються.

Гарріс розпочала свою передвиборчу кампанію 21 липня після того, як 81-річний президент Джо Байден звернув свою кампанію та підтримав її після невдалого виступу на дебатах 27 червня проти Трампа.

До цього опитування Reuters/Ipsos показували рівність між Байденом та Трампом, хоча Байден показував найгірші результати порівняно з виборами 2020 року, коли він переміг Трампа.

Зазначимо, як повідомив телеканал ABC News Дональд Трамп та Камала Гарріс домовилися зустрітися на дебатах в ефірі ABC News 10 вересня. Як повідомляє портал "Коментарі", про це повідомляє.

"Дебати кандидатів у президенти, які пройшли відбір, пройдуть 10 вересня на телеканалі ABC News. Віце-президент Харріс та колишній президент Трамп підтвердили, що візьмуть участь у дебатах на ABC", — йдеться у повідомленні.

Читайте також на порталі "Коментарі" — Гарріс у липні пішла у відрив від Трампа: Politico розкрило деталі.




Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.

Новини