Головна Новини Світ США Вибори в США: у кого з кандидатів рейтинг пішов стрімко вгору
commentss НОВИНИ Всі новини

Вибори в США: у кого з кандидатів рейтинг пішов стрімко вгору

Відразу кілька опитувань показали відрив Трампа від Байдена

4 липня 2024, 10:42 comments1077
Поділіться публікацією:

Результати ще двох опитувань громадської думки у США показали, що колишній президент Дональд Трамп наростив відрив від чинного президента Джо Байдена до 6 процентних пунктів – найбільший його відрив у разі обох опитувань. Як повідомляє портал "Коментарі", про це пише "Bloomberg".

Вибори в США: у кого з кандидатів рейтинг пішов стрімко вгору

Байден та Трамп. Фото: із відкритих джерел

Оприлюднені 3 липня результати опитування New York Times/Siena College свідчать, що Трамп випереджає Байдена із підтримкою 49% проти 43%.

Майже аналогічні результати показало опитування Wall Street Journal — 48% у Трампа проти 42% у Байдена. Це найбільший відрив на користь Трампа у разі обох опитувань.

Крім того, майже три чверті респондентів в опитуванні для Times висловили думку, що Байден вже надто поважного віку для того, щоб знову обиратися на посаду. Це на 5 процентних пунктів більше, ніж під час аналогічного опитування попереднього тижня – до резонансних дебатів.

Перед цим повідомляли результати опитування від Саффолкського університету та USA TODAY, за яким Трамп випереджає Байдена на 3 відсоткові пункти у виборчому списку із шести кандидатів. В опитуванні, проведеному місяць тому, обидва кандидати були на рівних.

Ще одне опитування, проведене SSRS для CNN, також показало, що Трамп має перевагу у 6 процентних пунктах над президентом, що не змінилося порівняно з попереднім опитуванням.

Переважна більшість виборців – 75% – вважають, що демократи мають більше шансів виграти пост президента у 2024 році, якщо хтось інший, а не Байден, буде номінантом від партії, згідно з опитуванням CNN.

ЗМІ повідомляли, що Байден нібито непублічно допустив вихід із гонки в США, якщо не переконає громадськість найближчими днями у своїй готовності працювати ще один термін після невдалих дебатів із Дональдом Трампом.

Читайте також на порталі "Коментарі" — у Трампа різко змінили ставлення до Байдена: з якими закликами звернулися.

Також видання "Коментарі" повідомляло – Джо Байден відреагував на прохання демократів знятися з президентських перегонів.




Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
Джерело: https://www.bloomberg.com/
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!


Новини