Головна Новини Світ США Війна в Україні: у Білому домі розповіли, що Байден вважає поворотним моментом історії
commentss НОВИНИ Всі новини

Війна в Україні: у Білому домі розповіли, що Байден вважає поворотним моментом історії

У Білому домі зазначили, що Байден вважає, що нинішній період історії є поворотним моментом

13 січня 2024, 09:17
Поділіться публікацією:

Президент США Джо Байден вважає сучасний період – поворотним моментом історії. Як повідомляє портал "Коментарі", про це під час спілкування з журналістами заявив Координатор Ради національної безпеки Білого дому Джон Кірбі.

Війна в Україні: у Білому домі розповіли, що Байден вважає поворотним моментом історії

Джо Байден. Фото: з відкритих джерел

Чиновник відповів на запитання про те, як адміністрація Байдена бачить свою зовнішню політику у світлі подій в Україні та секторі Газа. При цьому Кірбі уточнив, що загрози для демократії мають різні характери.

"Президент описує нинішній час, в якому ми живемо як переломний момент, і він має рацію. Адже якщо ви подивіться по всьому світу, однією з речей, що об'єднують, є загроза для демократії", — сказав координатор Ради національної безпеки Білого дому Джон Кірбі.

За його словами, Джо Байден вважає, що США мають будувати свою зовнішню політику на співпраці із союзниками та партнерами. Він визнає, що США не можуть вирішити всі проблеми самостійно, але їхнє лідерство життєво важливе для досягнення успіху.

"Президент вірить у зовнішню політику, яка посилює наших союзників і партнерів, яка будується на альянсах та партнерствах, яка визнає, що Сполучені Штати не можуть зробити все самі. Однак наше лідерство життєво важливе для вирішення деяких із цих проблем", — наголосив Кірбі.

У Білому домі не сумніваються, що США продовжуватимуть грати активну роль у світі, як і в попередні три роки.

Читайте також на порталі "Коментарі" — мантра Джо Байдена про підтримку України програшна: республіканці пропонують свій План перемоги.

Також видання "Коментарі" повідомляло – у Байдена обмірковують, як дати Україні те, що ще восени просив головком ЗСУ Валерій Залужний.




Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!


Новини