Головна Новини Світ США "Вони облажались": Байден розповів, хто дав "дозвіл" Путіну на повномасштабне вторгнення
commentss НОВИНИ Всі новини

"Вони облажались": Байден розповів, хто дав "дозвіл" Путіну на повномасштабне вторгнення

Недостатня реакція на анексію Криму могла спонукати Путіна до повномасштабного вторгнення в Україну.

сьогодні, 10:15
Поділіться публікацією:
Автор:
avatar

Slava Kot

Президент США Джо Байден заявив, що колишній американський лідер Барак Обама "облажався" у 2014 році і недостатньо відреагував на російське вторгнення в Україну та захоплення Криму. Про це пише американський журналіст Боб Вудворд у своїй новій книзі "Війна" уривки з якої опублікувало видання CNN.

"Вони облажались": Байден розповів, хто дав "дозвіл" Путіну на повномасштабне вторгнення

Президент США Джо Байден. Фото з відкритих джерел

Як вказує Вудворд, перед повномасштабним вторгненням Росії в Україну Джо Байден поскаржився на Барака Обаму вказавши, що той недостатньо зробив після анексії Росією українського Криму у 2014 році. 

"Вони облажалися в 2014 році. Ось чому ми тут. Ми все втратили. Барак ніколи не сприймав Путіна серйозно", — сказав Байден своєму другові, за словами Вудворда.

За словами американського журналіста, саме така реакція Барака Обами дозволила Путіну здійснити повномасштабне вторгнення у 2022 році.

"Ми нічого не зробили. Ми дали Путіну дозвіл продовжувати!", — цитує Вудворд слова Байдена у книзі.

Боб Вудворд – один з найвідоміших журналістів-розслідувачів. Особлива популярність до нього прийшла ще у 1970-х роках, коли його відкриття призвело до Вотергейтського скандалу. Саме ця подія стала причиною відставки президента Річарда Ніксона. 

Раніше портал "Коментарі" повідомляв, що Вудворд написав, як Джо Байден вилаяв Путіна після того, як російський диктатор почав вторгнення в Україну.

Також "Коментарі" писали, що американський журналіст виявив близько семи розмов між Путіним і Трампом після того, як лідер республіканців залишив посаду президента США. Остання з них була на початку 2024 року.



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.

Новини