Головна Новини Світ США Ялі: Чим більше Трамп загрожуватиме ЄС, тим швидше вони «розчехляться» за допомогою України
commentss НОВИНИ Всі новини

Ялі: Чим більше Трамп загрожуватиме ЄС, тим швидше вони «розчехляться» за допомогою України

Колишній президент США Дональд Трамп пригрозив Європі, що заохочуватиме РФ напасти на країни НАТО, якщо вони не виплачують 2% на оборонні потреби. На думку політолога Максима Ялі, такі погрози допоможуть Україні

12 лютого 2024, 12:27
Поділіться публікацією:

У "передвиборчій страшилці" Дональда Трампа для європейських країн є плюс для України, пише у Фейсбуці політолог Максим Ялі.

Ялі: Чим більше Трамп загрожуватиме ЄС, тим швидше вони «розчехляться» за допомогою України

Ялі розповів про користь погроз Трампа

"Чим більше Трамп загрожуватиме країнам ЄС і заявлятиме, що не підтримає їх за російської агресії, тим швидше вони "розчехляться" з допомогою Україні. Тому що виявитися віч-на-віч із путінською Росією набагато дорожче, ніж допомагати нам",
– впевнений Максим Ялі.

Експерт навіть закликав Трампа продовжувати в такому ж дусі.

"Щоб памперси європейські лідери змінювали після кожного твого передвиборчого мітингу!"
– написав політолог.

Нагадаємо, портал "Коментарі" повідомляв, що колишній президент США Дональд Трамп заявив, що заохочуватиме Росію напасти на країни НАТО, які не виконують зобов'язання перед альянсом і не виплачують 2% на оборонні потреби.

При цьому відомо, що у керівництві НАТО та Євросоюзу обурені заявою Дональда Трампа про те, що він дозволить Росії напасти на країни НАТО, які мало витрачають на оборону. Так, генсек НАТО Єнс Столтенберг підкреслив, будь-які припущення про те, що союзники не будуть захищати один одного, підривають всю колективну безпеку, включаючи безпеку США, і наражають на підвищений ризик американських і європейських солдатів. У свою чергу, президент Європейської ради Шарль Мішель назвав заяви Трампа безрозсудними. На його думку, вони лише служать інтересам російського президента Володимира Путіна і не приносять світу більше безпеки.

Також портал "Коментарі" розповідав, що на думку політолога Тараса Загороднього, Трамп і Байден грають "у поганого та доброго" поліцейського, але насправді інтереси США для них обох знаходяться на першому місці.




Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!


Новини