Головна Новини Світ США З озброєнням для української ППО все добре: у США зробили обнадійливу заяву
commentss НОВИНИ Всі новини

З озброєнням для української ППО все добре: у США зробили обнадійливу заяву

Незважаючи на дефіцит коштів, США продовжують постачати Україні озброєння для ППО

9 лютого 2024, 08:35
Поділіться публікацією:

Спікер Пентагону Патрік Райдер підтвердив, що США продовжують постачати озброєння для ППО і продовжать це робити надалі. Як передає портал "Коментарі", таку заяву речник Пентагону Патрік Райдер зробив під час прес-конференції Пентагону.

З озброєнням для української ППО все добре: у США зробили обнадійливу заяву

ППО. Фото: з відкритих джерел

Райдер заявив, що в рамках ініціативи сприяння безпеці України (USAI) існує низка вже законтрактованих можливостей, включаючи постачання засобів протиповітряної оборони.

"Є певні можливості, які були укладені за контрактом з USAI, включаючи деякі можливості протиповітряної оборони. Ми також продовжимо дуже тісно співпрацювати із союзниками та партнерами з погляду визначення потреб України, а потім працювати з ними, щоб допомогти полегшити цей процес", — прокоментував Райдер.

На питання, чи продовжують поставлятися американські ракети ППО в Україну прямо зараз, Патрік Райдер відповів, що йдеться про "ці та інші варіанти допомоги", про які ми оголосили в рамках Ініціативи сприяння безпеці в Україні (USAI).

Читайте також на порталі "Коментарі" — Верхня палата американського Конгресу – Сенат – 8 лютого ухвалила процедурне рішення для подальшого розгляду законопроєкту щодо надання додаткової допомоги Україні, Ізраїлю та Тайваню.

Також видання "Коментарі" повідомляло – президент США Джо Байден назвав свого попередника Дональда Трампа головним ініціатором, який блокує затвердження Конгресом США нової макрофінансової допомоги Україні. Тим часом у підконтрольній республіканцям Палаті представників провалили голосування за пакет фіндопомоги Ізраїлю без України. А в Сенаті, де більшість у демократів, питання зрушило з мертвої точки. Про що говорить те, що відбувається в США навколо зовнішньої допомоги? Як події можуть розвиватись далі? Портал "Коментарі" із цими питаннями звернувся до експертів.




Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!


Новини