Головна Новини Світ США З'явилася реакція Байдена на заяви Трампа про погрози союзникам
commentss НОВИНИ Всі новини

З'явилася реакція Байдена на заяви Трампа про погрози союзникам

Джо Байден попередив, що потенційний другий термін Трампа зруйнує американські міжнародні відносини та заохочить ворогів США

12 лютого 2024, 11:37 comments3262
Поділіться публікацією:

Президент США Джо Байден назвав заяви свого попередника Дональда Трампа, який розповів, як погрожував союзникам "заохотити" РФ до агресії, щоб змусити їх збільшити внески у колективну безпеку, "жахливими та небезпечними". Як передає портал "Коментарі", про це пише The Hill.

З'явилася реакція Байдена на заяви Трампа про погрози союзникам

Джо Байден. Фото: з відкритих джерел

"Визнання Дональда Трампа, що він має намір дати Путіну зелене світло для продовження війни та насильства, продовження його грубого нападу на вільну Україну та поширення його агресії на народи Польщі та країн Балтії, є жахливими та небезпечними", – зазначив глава Білого дому.

Президент США попередив, що потенційний другий термін Дональда Трампа зруйнує американські міжнародні відносини та заохочить ворогів США.

Байден також назвав ці висловлювання очікуваними від людини, "яка обіцяє правити як диктатор у перший день, якщо повернеться до Овального кабінету, подібно до тих, кого вона вихваляє".

Зазначимо, колишній президент США Дональд Трамп заявив, що заохочує Росію напасти на країни НАТО, які не виконують зобов'язання перед альянсом і не сплачують 2% на оборонні потреби. У Білому домі різко критикували слова Трампа, який дозволив би робити Росії все, що їй заманеться.

10 лютого Дональд Трамп виступив у Південній Кароліні перед своїми шанувальниками та розповів про діалог з одним із лідерів країн НАТО. За словами Трампа, він у разі перемоги на виборах США та нападу Росії не захищатиме деяких із членів НАТО.

На заяву Трампа відреагував генеральний секретар НАТО. За словами Столтенберга, розмови про те, що члени оборонного альянсу не захищають одне одного, підривають спільну безпеку. Такі заяви ставлять під загрозу життя американських та європейських солдатів.




Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!


Новини