Головна Новини Світ США ЗМІ дізналися, який сюрприз Україні може готувати Байден перед звільненням з посади президента
commentss НОВИНИ Всі новини

ЗМІ дізналися, який сюрприз Україні може готувати Байден перед звільненням з посади президента

Україна все ж може отримати запрошення на членство в НАТО

сьогодні, 13:08
Поділіться публікацією:

Президент США Джо Байден може змінити свою позицію щодо вступу України до НАТО. І в останні місяці свого президентства сприятиме тому, щоб Україна таки отримала запрошення на повноцінний вступ до Альянсу. Як передає портал "Коментарі", про це пише рейтингове видання "Financial Times".

ЗМІ дізналися, який сюрприз Україні може готувати Байден перед звільненням з посади президента

Джо Байден. Фото: з відкритих джерел

Автори матеріалу зазначають, що у своїй останній поїздці до Європи перед відходом з посади президента Байден головуватиме на зустрічі союзників України в Німеччині 12 жовтня у форматі "Рамшайн".

Західний чиновник, поінформований про переговори Володимира Зеленського у Вашингтоні, сказав, що є попередні ознаки того, що Байден може погодитись підвищити статус заявки України на членство в НАТО до того, як він залишить свою посаду у січні.

Читайте також на порталі "Коментарі" — президент України Володимир Зеленський сподівається на запрошення до НАТО від Байдена перед завершенням його президентства. Про це пише "Le Monde".

У матеріалі йдеться про те, що це нібито частина "плану перемоги" Володимира Зеленського, який він представить у Вашингтоні. При цьому автори матеріалу зазначають, що ймовірність того, що Джо Байден піде в цьому проханні назустріч Зеленському, вкрай низька, тому що голова білого будинку боїться, що це рішення може призвести до початку Третьої світової війни.

Також видання "Коментарі" повідомляло — в інтерв'ю журналу Foreign Policy генеральний секретар НАТО Єнс Столтенберг заявив, що Україну значно просунули на шляху до членства в НАТО. Столтенберг, як і раніше, вважає, що шлях України до членства в Альянсі незворотний. Адже не може бути стабільності, миру та безпеки в Європі без миру та стабільності в Україні. І в довгостроковій перспективі не може бути миру та безпеки в Україні, якщо Україна не стане союзником НАТО.

"Тому ми рухаємося вперед. Але, звісно, запрошення для України не може бути, доки всі союзники не погодяться. Для цього потрібен консенсус, а його у нас поки що немає", – зауважив Столтенберг.




Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.

Новини