Головна Новини Світ Африка На свободу з чистою совістю: в Мозамбіку амністують близько 1800 в'язнів
commentss НОВИНИ Всі новини

На свободу з чистою совістю: в Мозамбіку амністують близько 1800 в'язнів

Амністія торкнеться тих, хто відсидів більшу частину терміну і відрізнявся гарною поведінкою

18 грудня 2020, 13:47
Поділіться публікацією:
Президент Мозамбіку Філіпе Ньюсі заявив, що має намір помилувати всіх ув'язнених, які відбули принаймні половину свого терміну і показали "зразкову поведінку" в тюрмі. Лідер Мозамбіку також має намір помилувати літніх в'язнів і тих, хто страждає на хронічні захворювання.
Президент Ньюсі заявив, що, хоча деякі з раніше помилуваних повернулися до скоєння злочинів, це не було причиною відмовляти в помилуванні тим, хто показав хорошу поведінку.
Міністр юстиції Хелена Кіда повідомила журналістам, що близько 1800 ув'язнених отримають помилування президента Ньюсі і всі будуть звільнені до кінця грудня.
Очікується, що президентське помилування послабить тиск на переповнені тюрми Мозамбіку, де під час пандемії Covid-19 умови утримання в тюрмах стали загрозою для здоров'я ув'язнених.
У квітні цього року парламент країни прийняв закон про амністію, спеціально для того, щоб вирішити проблему переповненості та зупинити поширення Covid-19 в тюрмах. По цій амністії 5032 ув'язнених були звільнені від покарання строком до одного року.
Як повідомляло видання "Коментарі", стало відомо, скільки українців перебуває в закордонних тюрмах. Серед них — понад 6 тисяч засуджені за кримінальні злочини. Всього ж в закордонних місцях позбавлення волі перебуває 11 968 українців. Якщо вірити статистиці ООН станом на 2017 рік, то в цілому за кордоном перебувають близько шести мільйонів емігрантів з України. З них майже половина живе в Росії.

На свободу з чистою совістю: в Мозамбіку амністують близько 1800 в'язнів

ФОТО: Foreign Policy



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!


Новини