Головна Новини Світ Азія Це буде треття армія світу. Пацифістська країна нарощує військові сили
commentss НОВИНИ Всі новини

Це буде треття армія світу. Пацифістська країна нарощує військові сили

Після Другої світової війни країна відмовилась від мілітаризації, проте через російську агресію та непередбачуваність Китаю Японія починає виділяти усе більше коштів на зброю та військову техніку.

16 грудня 2022, 17:40 comments1924
Автор:
avatar

Slava Kot

Поділіться публікацією:

16 грудня Японія оголосила про план збільшення видатків на свою армію. Загальна сума пакета на п'ять років сягає 320 млрд доларів. Це вперше Японія виділяє такі кошти на нарощування свого військового потенціалу з часів Другої світової війни. Про це повідомляє портал "Коментарі" з посиланням на інформаційну агенцію Reuters.

Це буде треття армія світу. Пацифістська країна нарощує військові сили

Японія стала третьою армією по видаткам. Фото: з відкритих джерел

За п’ятирічним планом Японія має закупити ракети, що можуть уразити територію Китаю та підготувати країну до можливого конфлікту в майбутньому. Таке рішення було прийняте через нестабільну ситуацію в регіоні та повномасштабне вторгнення Росії в Україну.

Пацифістська країна виділивши 320 млрд доларів стане третьою у світі за витратами коштів на армію. Попереду Японії будуть тільки Китай та США.

"Це встановлює новий курс для Японії. Якщо це буде належним чином виконано, Сили самооборони стануть справжньою ефективною силою світового рівня", — сказав колишній адмірал Морських сил самооборони Йоджі Кода.

У післявоєнних документах Японія відмовилась від політики мілітаризації та не планувала вести війни і створювати засоби для цього.

"Вторгнення Росії в Україну є серйозним порушенням законів, які забороняють застосування сили, і похитнуло основи міжнародного порядку", — пишуть в стратегічному документі Японії.

Попри це, найбільшу небезпеку для Японії становить Китай. Але небезпеку в документі становлять і такі країни як Росія та Північна Корея.

Раніше портал "Коментарі" повідомляв, що перед вторгненням в Україну Росія розробляла стратегію нападу на Японію.

Також "Коментарі" писали про тривожну доповідь Пентагону, в якій американські військові висловили стурбованість швидким створенням балістичних ракет Китаєм.



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!


Новини