Головна Новини Світ Азія Кім Чен Ин пригрозив війною: Північна Корея назвала умову
commentss НОВИНИ Всі новини

Кім Чен Ин пригрозив війною: Північна Корея назвала умову

Північна Корея може оголосити війну США та їхнім союзникам у разі втручання в роботу супутників КНДР.

5 грудня 2023, 12:45
Автор:
avatar

Slava Kot

Поділіться публікацією:

Північна Корея оголосила, що втручання в роботу її супутників, які перебувають на орбіті Землі буде розцінено як агресію та стане кроком до оголошення війни. У КНДР заявили готовність застосувати усі необхідні засоби для відповіді.

Кім Чен Ин пригрозив війною: Північна Корея назвала умову

Лідер Північної Кореї Кім Чен Ин. Фото з відкритих джерел

Північна Корея 21 листопада заявила про успішний запуск свого першого військового супутника для шпигунства. КНДР вказали, що виявили та сфотографували військові об’єкти у США, Японії та інших країн. 

Тепер державна інформаційна агенція Північної Кореї KCNA оприлюднила заяву представника Міноборони КНДР у якій пригрози США війною у разі будь-якої атаки на їх супутник.

"У випадку, якщо США спробують порушити законну територію суверенної держави, КНДР розгляне можливість вжиття заходів у відповідь для самооборони, щоб підірвати або знищити життєздатність американських супутників-розвідників", — повідомила Північна Корея.

У США відреагували на запуск супутника та наклали нові санкції проти КНДР. Крім того, у США вказали, що мають різні можливості, якими можуть нашкодити супутнику Кім Чен Ина. Сусідня Південна Корея також відповіла та включила 11 осіб в "чорний список", за їх участь у розробці супутника-шпигуна та ракет КНДР.

Раніше портал "Коментарі" повідомляв, що союзник Росії заявив про готовність військового втручання у сусідню країну. На територіальні претензії відреагував міністр зазначивши, що сподівається на дотриманні рішень Міжнародного суду.

Також "Коментарі" писали про плани Путіна, який готується влаштувати чергову війну на європейському континенті, щоб відвернути міжнародну увагу від війни в Україні.



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!


Новини