Головна Новини Світ Азія США допускають зняття частини санкцій з Ірану: відомі умови – ЗМІ
commentss НОВИНИ Всі новини

США допускають зняття частини санкцій з Ірану: відомі умови – ЗМІ

Сполучені Штати обговорюють питання зняття частини санкцій з Ірану через загрозу, що Тегеран невдовзі виготовить ядерну зброю

4 квітня 2023, 14:50
Автор:
avatar

Slava Kot

Поділіться публікацією:

Видання Axios з посиланням на чиновників та дипломатів стверджує, що США обговорює з європейськими лідерами можливу угоду про послаблення санкцій для Ірану, а натомість Тегеран заморозить роботу над ядерною програмою. Про це повідомляє портал "Коментарі" з посиланням на Axios.

США допускають зняття частини санкцій з Ірану: відомі умови – ЗМІ

США планує зняти санкції з Ірану. Фото з відкритих джерел

Американське видання з посиланням на чиновників з Ізраїлю, експертів з США та західних дипломатів повідомляє, що Адміністрація Байдена почала обговорювати тимчасову угоду зі зняття частини санкцій з Ірану, для замороження ядерної програми Тегераном.

У лютому Міжнародне агентство з атомної енергії заявило, що Іран має у своєму розпорядженні 87,5 кг урану з якого 60% збагаченого. За словами експертів з атомної галузі, якщо збільшити збагачений уран до 90%, то можна створити одну ядерну бомбу.

Нагадаймо, що у 2013 році Іран та світові лідери держав підписали угоду про заморожування ядерної програми Тегерану в обмін на зняття санкцій. Спочатку угода була розрахована на шість місяців і кілька разів продовжувалась. У 2018 році президент США Дональд Трамп оголосив, що Сполучені Штати розривають угоду та відновлюють санкції проти Ірану. Після цього Іран заявив, що не буде слідувати ядерним обмеженням та поступово почав роботу над відновленням ядерної програми.

Раніше портал "Коментарі" повідомляв, що сестра Кім Чен Ина звинувачує Україну у "безрозсудній ядерній мрії".

Також "Коментарі" писав про заяви Путіна розмістити ядерну зброю на Білорусі. На такі заяви одразу відреагував Китай, а повідомлень від МЗС Білорусі довелось чекати три дні.



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!


Новини