Головна Новини Світ Канада Ще одна країна тимчасово відкликає частину співробітників посольства в Україні
commentss НОВИНИ Всі новини

Ще одна країна тимчасово відкликає частину співробітників посольства в Україні

Посольство в Україні продовжуватиме працювати

30 січня 2022, 20:53
Поділіться публікацією:

Міністерство закордонних справ Канади ухвалило рішення на деякий час відкликати другорядних співробітників та членів сімей працівників посольства в Україні. У канадському МЗС наголосили, що дипломатична місія не припинить роботу. Про це пише видання РБК-Україна із посиланням на заяву відомства.

Ще одна країна тимчасово відкликає частину співробітників посольства в Україні

Прапор Канади - фото: sunhome

"Канада прийняла рішення тимчасово відкликати другорядних канадських співробітників і членів сімей, що залишилися, з посольства в Україні", — сказано в заяві МЗС Канади.

У відомстві додали, що посольство в Україні працюватиме й надалі. Незабаром команда дипломатичної місії буде посилена співробітниками, які мають досвід у реформі сектору безпеки, управлінні конфліктами та інших галузях.

Нагадаємо, що наміри тимчасово вивезти з України сім'ї дипломатів канадська влада підтвердила ще 25 січня. У Міністерстві закордонних справ Канади зазначали, що основним пріоритетом є безпека канадців, у тому числі і тих, хто представляє державу за кордоном. Крім того, напередодні у зв'язку із ймовірністю російського вторгнення в Україну уряд Канади закликав своїх громадян не планувати поїздки до нашої країни.

Зазначимо, що на тлі інформації про можливість вторгнення РФ, 24 січня Державний департамент Сполучених Штатів Америки схвалив рішення виїзду частини співробітників посольства США в Україні. Громадянам рекомендовано не приїжджати в Україну без потреби, а тим, хто перебуває на території нашої держави, за можливістю залишити її.

Експерти для видання "Коментарі" розповіли, про що свідчать такі дії та рішення влади інших країн.



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.

Новини