Головна Новини Світ Китай Китай озвучив заяву, щодо вирішення війни в Україні на Генеральній Асамблеї ООН
commentss НОВИНИ Всі новини

Китай озвучив заяву, щодо вирішення війни в Україні на Генеральній Асамблеї ООН

Ван Ї виступив на 77-й сесії Генеральної Асамблеї ООН у штаб-квартирі ООН у Нью-Йорку

24 вересня 2022, 21:20 comments2910
Автор:
avatar

Slava Kot

Поділіться публікацією:

Міністр закордонних справ Китаю Ван Ї виступив на 77-й сесії Генеральної Асамблеї ООН та повідомив, який варіант вирішення для нього є прийнятним. Про це пише агенство Reuters.

Китай озвучив заяву, щодо вирішення війни в Україні на Генеральній Асамблеї ООН

Ван Ї виступив на 77-й сесії Генеральної Асамблеї ООН. Фото з відкритих джерел

Ван Ї заявив, що Китай усіма силами підтримує мирний напрямок для вирішення "кризи" між Україною та Росією. Міністр Китаю не вжив під час своєї промови слово "війна".

У зверненні він зазначив, що наполягає на розв'язанню безпекових проблем зі всіх сторін конфлікту. А головне, що необхідно зробити зараз це сприяти переговорам про мир між двома країнами.

Цікаво, що Китай на під час усіх голосувань в ООН підтримує російську позицію, тільки в кількох випадках країна не проголосувала або зайняла нейтральну сторону. Китайська влада постійно критикує санкції Заходу проти свого стратегічного партнера і не схвалює постачання зброї в Україну.

Цікаво, що на останньому саміті ШОС в Узбекистані китайський лідер Сі Цзіньпін був стурбований ситуацією в Україні. Саме тоді відбувався активний контрнаступ українських сил на півдні та сході країни. Особливо вдалим він проходив у Харківській області, де було звільнено сотні населених пунктів, серед яких було і місто Ізюм. Саме в ньому знайшли масове поховання закатованих росіянами українців.

Ван Ї на Генасамблеї ООН розповів і про ситуацію з Тайванем. Китайський представник заявив, що його країна буде йти мирним шляхом до об’єднання. Хоча і додав, що будуть вживати усі необхідні міри проти сепаратистської діяльності в Тайвані.

Раніше портал "Коментарі" повідомляв про те, що китайський керманич наполягає на недопущенні виникнення "кольорових революцій" в країнах ШОС.

 

 



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!


Новини