Головна Новини Світ Китай Сі Цзіньпін прийняв аналогічне рішення, як і Путін щодо саміту G20
commentss НОВИНИ Всі новини

Сі Цзіньпін прийняв аналогічне рішення, як і Путін щодо саміту G20

Лідер КНР Сі Цзіньпін та президент РФ Володимир Путін не поїдуть на саміт G20, що пройде у вересні в Індії.

31 серпня 2023, 11:55 comments1279
Автор:
avatar

Slava Kot

Поділіться публікацією:

Китайський лідер Сі Цзіньпін не поїде на саміт країн "Великої 20", який відбудеться 9 та 10 вересня у Нью-Делі. Про це повідомляє портал "Коментарі" з посиланням на інформаційну агенцію Reuters.

Сі Цзіньпін прийняв аналогічне рішення, як і Путін щодо саміту G20

Лідер КНР Сі Цзіньпін та президент РФ Володимир Путін. Фото з відкритих джерел

Як повідомляє видання щонайменше четверо чиновників з Індії, Китаю та неназваної країни, яка входить до групи G20 підтвердили, що Сі Цзіньпін пропустить саміт в Нью-Делі. Очікується, що Китай на саміті G20 представлятиме прем'єр Лі Цян.

Таким чином Сі Цзіньпін приєднався до президента Росії Володимира Путіна, який також пропустить саміт в Індії. Замість російського диктатора участь у зустрічі лідерів G20 буде брати очільник МЗС РФ Сергій Лавров.

Саміт G20 оцінювався як місце зустрічі китайського лідера Сі Цзіньпіна та американського президента Джо Байдена, де політики мали стабілізувати відносини між країнами, які зіпсувались через низку інцидентів, зокрема це стосується шпигунства, торгівлі та війни в Україні. Востаннє Байден та Сі Цзіньпін зустрічались на саміті G20 на Балі в Індонезії минулого року.

Раніше портал "Коментарі" повідомляв, що індійський міністр пояснив, чому його країна вирішила не запрошувати Україну на міжнародний саміт країн "Великої 20". За словами індійського політика саміті G20 існує для розв'язання питань економічного розвитку, а для військових конфліктів існують інші міжнародні платформи.

Також "Коментарі" писали про індійського міністра нафти, який розповів, чому його країна й надалі купуватиме енергетичні ресурси у Росії. Хардіп Сінгх Пурі заявив, що Індія купуватиме нафту там, де вона найдешевша.



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!


Новини