Головна Новини Світ ЄС Чи вплине втома від війни на підтримку України: відповідь Бореля за підсумками засідання Ради ЄС
commentss НОВИНИ Всі новини

Чи вплине втома від війни на підтримку України: відповідь Бореля за підсумками засідання Ради ЄС

Борель про підсумки засідання Ради ЄС: Україна залишиться головним пріоритетом та втоми не буде

13 листопада 2023, 17:10 comments1012
Поділіться публікацією:

Незважаючи на різноманітну інформацію, яка циркулює в західних ЗМІ про втому від війни, Україна залишатиметься головним пріоритетом Європейського Союзу. При цьому втома від зобов'язань допомагати Києву не буде. Як передає портал "Коментарі", таку заяву у Twitter зробив голова дипломатії ЄС Жозеп Боррель.

Чи вплине втома від війни на підтримку України: відповідь Бореля за підсумками засідання Ради ЄС

Жозеп Борель. Фото: з відкритих джерел

Боррель розповів, що під час засідання Ради міністрів закордонних справ Європейського Союзу учасники виступили з єдиним посланням підтримки України.

"Україна є головним пріоритетом ЄС — ми не втомлюватимемося від наших зобов'язань. Я працюю над нашими майбутніми зобов'язаннями в галузі безпеки відповідно до доручення Ради ЄС", — зазначив Боррель.

Читайте також на порталі "Коментарі" – на грудневому саміті лідери країн-членів Євросоюзу мають підтримати широкий та всеосяжний пакет допомоги для України. Таку новину відкрила міністр закордонних справ Румунії Луміниця Одобеску. Глава МЗС висловила впевненість, що політичних розбіжностей щодо підтримки України бути не повинно.                                                                     

Також видання "Коментарі" повідомляло — у США тривають торги навколо допомоги Україні в рамках політичного протистояння республіканців і демократів, що загострилося. Голова дипломатії Євросоюзу Жозеп Боррель закликав на цьому фоні посилити підтримку України з боку ЄС. Експерти проаналізували те, що відбувається, спеціально для видання "Коментарі".

Раніше "Коментарі" писали — республіканці в Сенаті США висунули умови для підтримки допомоги Україні.




Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!

Ігор

13 листопада 2023, 17:30

Вони просто не бажають втратити панівну гегемонію в світі. Тому будуть тягнути з визнанням поразки максимально, щоб не допустити двополярного світу. Інакше Китай схоче Тайвань повернути як Україна Крим, палестинці доб'ються припинення геноциду, араби негри і азійці доб'ються рівних прав. А Україна - інструмент. Ти хто на війні, як москалі будуть - 25 років. Чернь, зачинена у концтаборі, буде чекати мобілізації. Чиновники депутати фіскали силовики - це панівний клас, в них все чудово.


Новини