Головна Новини Світ ЄС У Словаччині заявили, що змінили свою позицію щодо України
commentss НОВИНИ Всі новини

У Словаччині заявили, що змінили свою позицію щодо України

Юрай Бланар, який говорив що не може "уявити за нинішніх обставин" Україну серед членів ЄС, змінив свої думки та підтримав початок переговорів про вступ до Європейського Союзу.

12 грудня 2023, 15:45
Автор:
avatar

Slava Kot

Поділіться публікацією:

Міністр закордонних справ Словаччини Юрай Бланар заявив, що Словаччина, яка раніше була проти початку переговорів про вступ України до Європейського Союзу змінила свою позицію і виступає за відкриття переговорів на саміті ЄС у грудні.

У Словаччині заявили, що змінили свою позицію щодо України

Очільник МЗС Словаччини Юрай Бланар підтримує початок переговорів про вступ України до ЄС

У заяві від пресслужби міністерства Словаччини Бланар пояснив, чому тепер підтримує вступ України.

"Оцінивши реформаторські зусилля у Києві, ми готові підтримати відкриття переговорів про вступ, про що буде йтися на майбутньому засіданні Євроради", — інформує Юрай Бланар.

Разом з тим міністр закордонних справ вважає, що в України "ще довгий і тернистий шлях" до ЄС, і Київ має не лише схвалювати необхідні рішення, а й втілювати їх у життя та стежити, щоб вони працювали.

Юрай Бланар також прокоментував ситуацію з поставками зброї в Україну та повторив озвучену раніше позицію Словаччини щодо цього питання. За словами Бланара Словаччина "фокусується на пошуку рішень для мирного врегулювання".

"Водночас, ми продовжимо надавати Україні гуманітарну підтримку, зокрема у питанні розмінування та підготовки енергетичної інфраструктури до зими", – сказав очільник МЗС Словаччини.

Нагадаємо, що Юрай Бланар на початку грудня заявляв про неможливість уявити, як Україна стане членом ЄС за "нинішніх обставин".

Раніше портал "Коментарі" повідомляв, що президент Литви назвав країну, яка шкодить в Європі та Україні.

Також "Коментарі" писали про президента Франції, який пропонує "план порятунку Європи". Еммануель Макрон хоче змінити президента Єврокомісії та генсека НАТО.



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!


Новини