Головна Новини Світ ЄС Люксембург продовжив карантин на Новий рік і Різдво
commentss НОВИНИ Всі новини

Люксембург продовжив карантин на Новий рік і Різдво

Ресторани, бари, спортивні зали, кінотеатри й театри будуть закриті до 15 січня

9 грудня 2020, 18:53
Поділіться публікацією:

Люксембург, де коронавірус поширюється найбільш інтенсивно, в середу, 9 грудня, вирішив продовжити карантин як мінімум на один місяць, щоб боротися з пандемією. Про це пише Le Figaro.

Люксембург продовжив карантин на Новий рік і Різдво

"Інфікованих занадто багато, щоб розглядати можливість ослаблення карантину", — сказала міністр охорони здоров'я Полетт Ленерт після засідання уряду щодо епідеміологічної ситуації.

Ресторани, бари, спортивні зали, кінотеатри й театри будуть закриті до 15 січня. Крім того, кількість відвідувачів, яким дозволено перебувати в будинку, як і раніше обмежена до двох, попри святкування кінця року, і зберігається комендантська година з 23:00 до 6:00.

Про введення карантину оголосити в кінці листопада, коли уряду князівства стало відомо про масштаби другої хвилі пандемії. Згідно з даними Європейського центру профілактики та контролю захворювань, в Люксембурзі рівень захворюваності складає 1200 випадків на 100 000 жителів за останні чотирнадцять днів, що є найвищим показником в Європі.

Нагадаємо, Ангела Меркель в середу, 9 грудня, закликала ввести нові обмеження до середини січня по всій Німеччині, де існуючих заходів виявилося недостатньо. Данія введе додаткові карантинні обмеження в деяких частинах країни, щоб стримати поширення коронавірусної інфекції, оголосив уряд в понеділок. Чинні обмеження по країні також будуть продовжені до березня.

Раніше "Коментарі" писали, що МОЗ Туреччини послабив карантинні обмеження. Країна прийняла рішення, засноване на нових дослідженнях і отриманих даних Центру з контролю і профілактики захворювань (CDC) і Європейського центру з контролю і профілактиці захворювань (ECDC).



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення


Новини