Головна Новини Світ ЄС "Не будемо чекати до березня": Єврокомісія оголосить важливе для України рішення
commentss НОВИНИ Всі новини

"Не будемо чекати до березня": Єврокомісія оголосить важливе для України рішення

Висновок Європейської комісії щодо готовності України до початку перемовин про вступ до ЄС буде оприлюднено раніше.

3 грудня 2023, 09:27 comments6017
Автор:
avatar

Slava Kot

Поділіться публікацією:

Віцепрезидентка Єврокомісії Вера Йоурова заявила, що Україна отримає рішення щодо переговорів про вступ до Європейського Союзу на 3,5 місяці раніше, ніж очікувалось раніше. Про це повідомляє портал "Коментарі" з посиланням на видання Le Monde.

"Не будемо чекати до березня": Єврокомісія оголосить важливе для України рішення

Віцепрезидентка Єврокомісії Вера Йоурова про вступ України до ЄС. Фото з відкритих джерел

Вера Йоурова заявила, що Європейська комісія оголосить рішення щодо початку переговорів про входження України до Європейського Союзу на саміті ЄС, який відбудеться 14-15 грудня.

"Ми не будемо чекати до березня. За два тижні Комісія повідомить європейським лідерам, що Україна виконала всі умови для негайного початку перемовин про вступ до ЄС", — заявила Йоурова.

Разом з тим віцепрезидентка Єврокомісії наголосила, що після нещодавнього повернення з Києва, вона побачила необхідність Україні вирішити питань щодо захисту нацменшин та корупції. За її словами Україна рішуче налаштована та виконає ці зобов’язання до середини грудня.

Раніше портал "Коментарі" повідомляв, що в Угорщині зробили нову заяву щодо вступу України до ЄС. Чи змінилась думка уряду Орбана, який наголошував постійно про блокування України та накладав вето на допомогу ЄС для Києва. Крім того, Угорщина планує провести референдум серед свого населення на який винесе питання про вступ України до Європейського Союзу.

Також "Коментарі" писали про міністра закордонних справ Сійярто, який закликав ЄС брати приклад з Угорщини через "невдалі рішення" Брюсселю. Угорський політик вважає помилку допомагати фінансово та військово Україні. За його словами останні десятиліття політика Європейського Союзу мала найгірші показники.



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!


Новини