Головна Новини Світ ЄС Орбан вляпався в черговий скандал. Натякнув, що України не існує
commentss НОВИНИ Всі новини

Орбан вляпався в черговий скандал. Натякнув, що України не існує

Угорський політик, який постійно критикує ЄС та Україну вчергове вляпався в скандал.

1 лютого 2023, 09:55
Автор:
avatar

Slava Kot

Поділіться публікацією:

Під час святкової вечері з президентом Азербайджану Ільхамом Алієвим, прем'єр-міністр Угорщини Віктор Орбан заявив, що його країна на заході межує з німецькомовними, а на сході — з росіянами. Попри те, що на сході Угорщина має кордон з Україною. Про це повідомляє портал "Коментарі" з посиланням на видання  "Європейська правда".

Орбан вляпався в черговий скандал. Натякнув, що України не існує

Прем'єр-міністр Угорщини Віктор Орбан. Фото з відкритих джерел

Прем'єр-міністр Угорщини Віктор Орбан проводить кількаденну спільну зустріч з президентом Азербайджану Ільхамом Алієвим, під час яких було підписано кілька значних угод. Орбан шукає альтернативи російському газу, тому підписав контракт з Азербайджаном, який погодився вдвічі збільшити експорт газу до Угорщини. Крім того, угорський політик заявив, що його країна матиме вигоду з такого договору, адже газ надходитиме до Європи через Угорщину.

Після підписання угод відбулась святкова вечеря, під час якої Віктор Орбан виголосив промову порівнявши геополітичні позиції Азербайджану та Угорщини.

"Я сказав президенту Алієву, що в Угорщині він може мати недосконалого друга. Він сказав, що тут є дещо важливіше: що країни розуміють одна одну лише тоді, коли вони мають схожі позиції" — сказав угорський політик.

А потім зробив скандальну заяву.

"І не потрібно бути фізиком-ядерником, щоб побачити це одразу: Азербайджан межує з Іраном на півдні і з Росією на півночі; на заході від Угорщини живуть німецькомовні, а на сході — росіяни" — сказав прем'єр-міністр Угорщини Віктор Орбан.

Під німецькомовними, Орбан мав на увазі Австрію, що межує на заході Угорщини. Про те, що Україна має спільний кордон з Угорщиною прем'єр-міністр не згадав, одразу ж сказавши, що там росіяни. 

Раніше портал "Коментарі" повідомляв, що Угорщина потрапила в ганебне коло країн.

Також "Коментарі" писали про те, що угорський політик назвав Україну нічиєю землею.



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!


Новини