Головна Новини Світ ЄС Туреччина закликала ЄС "до здорового глузду" перед самітом в Брюсселі
commentss НОВИНИ Всі новини

Туреччина закликала ЄС "до здорового глузду" перед самітом в Брюсселі

МЗС Туреччини закликав ЄС "до здорового глузду" перед самітом

8 грудня 2020, 13:39
Поділіться публікацією:

Туреччина хоче поліпшити відносини з Європейським Союзом на основі повноправного членства, заявив у вівторок міністр закордонних справ Мевлют Чавушоглу, додавши, що проблеми між ними можуть бути вирішені тільки в тому випадку, якщо блок держав буде діяти зі здоровим глуздом на саміті цього тижня. Про це пише Reuters.

Туреччина закликала ЄС "до здорового глузду" перед самітом в Брюсселі

У понеділок міністри закордонних справ ЄС заявили, що Туреччина не змогла вирішити суперечку з Грецією і Кіпром щодо ресурсів природного газу в східному Середземномор'ї. Подальше обговорення питання заплановано на четвер.

Виступаючи на спільній прес-конференції з міністром закордонних справ Угорщини Петером Шіджарто в Анкарі, Чавушоглу також сказав, що Греція продовжує провокаційні кроки в регіоні, попри спроби Туреччини використовувати дипломатію, додавши, що Анкара чекає, що ЄС буде діяти як чесний і об'єктивний посередник в суперечці.

Нагадаємо, стало відомо, що Туреччина не поступиться у своїй суперечці з Грецією і Кіпром щодо морських претензій в східному Середземномор'ї, заявив президент Тайїп Ердоган в понеділок, коли міністри закордонних справ Європейського Союзу зустрілися в Брюсселі для обговорення цього питання.

6 грудня офіційний представник Міністерства закордонних справ Аль Хамі заявив, що Греція посилить військову присутність в Егейському та Середземному морях перед самітом Туреччини в ЄС.

Вчора, 7 грудня, президент Реджеп Тайїп Ердоган направив відеозвернення учасникам саміту, організованого Міжнародною інвестиційною асоціацією, запросивши їх інвестувати в Туреччині. Ердоган зазначив, що міжнародні інвестори можуть довіряти Туреччини й назвав ряд причин для цього.

Раніше "Коментарі" повідомляли, що служби розвідки США і Німеччини в черговий раз виступили з попередженнями про те, що встановлене урядом Китаю податкове програмне забезпечення в розповсюдженні шкідливих програм, які забезпечує доступ до додатків.





Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!


Новини