Головна Новини Світ ЄС У Кабміні відповіли, чим обернеться угорське вето на вступ України до ЄС
commentss НОВИНИ Всі новини

У Кабміні відповіли, чим обернеться угорське вето на вступ України до ЄС

Ольга Стефанишина заявила, що угорське вето на вступ України буде безвідповідальність всього ЄС

24 листопада 2023, 14:10
Поділіться публікацією:

Блокування Угорщиною руху України до ЄС на саміті у грудні буде результатом безвідповідальності інших країн-членів. Як передає портал "Коментарі", таку заяву під час виступу на Німецькій раді з міжнародних відносин зробила віце-прем'єр з питань європейської та євроатлантичної інтеграції України Ольга Стефанішина, пише The Guardian.

У Кабміні відповіли, чим обернеться угорське вето на вступ України до ЄС

Ольга Стефанішина. Фото з відкритих джерел

"Йдеться про те, щоб говорити один з одним, переконувати один одного та допомагати тим, хто все ще сумнівається чи намагається накласти вето на майбутнє Європи, говорити з ними та брати на себе відповідальність за це вето", — зазначила Стефанішина.

Віце-прем'єр зазначила, якщо говорити про вето однієї країни 15 грудня, це не буде вето однієї країни. Це буде безвідповідальність інших – тих, хто не будує цього консенсусу, хто не працює над тим, щоб зосередитися на ширшій картині майбутнього Європи.

"Думаю, ми всі розуміємо, що я маю на увазі, і саме так ми це читаємо, саме так ми до цього ставимося", — додала Ольга Стефанішина.

Зазначимо, президент Європейської ради Шарль Мішель прибуде у понеділок із офіційним візитом до Будапешту для двосторонніх переговорів із прем'єр-міністром Віктором Орбаном на тлі нещодавніх ультимативних загроз угорському прем'єру заблокувати всю допомогу Євросоюзу для України. Таку заяву у соцмережі Х зробила прес-секретар Мішеля Катерина Касіндже.

Читайте також на порталі "Коментарі" — у Кабміні відповіли, чи підуть на ультиматум Угорщини заради членства в ЄС.

Також видання "Коментарі" повідомляло – на виборах у Нідерландах лідирує ультраправа партія: чому ситуація для України може погіршитись.





Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!


Новини