Головна Новини Світ ЄС Якщо Україна «впаде». В країні ЄС назвали наступну «ціль» Путіна
commentss НОВИНИ Всі новини

Якщо Україна «впаде». В країні ЄС назвали наступну «ціль» Путіна

У разі програшу України у війні Росія не зупиниться і, ймовірно, атакує Європу, підкресли в інтерв’ю Europa Libera очільник Генштабу Румунії Влад Георгіце. Він закликав країни ЄС вжити необхідних заходів, пишуть «Коментарі»

1 лютого 2024, 12:28
Поділіться публікацією:

Якщо Україна програє війну з Росією, то черговою ціллю країни-агресора може стати Молдова, вважає Влад Георгіце.

Якщо Україна «впаде». В країні ЄС назвали наступну «ціль» Путіна

Прогнозується напруга і на Західних Балканах

"Населення Румунії, як і все населення Європейського Союзу, стурбоване. Якщо Росія переможе в Україні, то головною мішенню стане Молдова"
, — сказав очільник Генштабу Румунії.

Також він попередив про ймовірний ріст напруги на Балканах.

"Ми станемо свідками напруги на Західних Балканах. Я вважаю, що не можна втрачати ні секунди. Ми повинні вжити заходів і бути готовими"
, — сказав Георгіце.

Нагадаємо, "Коментарі" писали, що незважаючи на те, що зараз РФ зав'язла у війні з Україною, країни Заходу серйозно стурбовані, що росіяни можуть напасти і на них. Черговий матеріал з цього приводу опублікувало видання The Times, зазначаючи, що НАТО доведеться підготуватися до можливих ударів Росії по об'єктах по всій Європі. Разом з тим, експерти не виключають, що Росія, дійсно, може зважитися на удар у разі програшу України.

"Коментарі" писали про те, що Захід таємно готується до війни з РФ, яка вже може відбутися влітку. Саме тому і проводить найбільше з часів "холодної війни" навчання військ НАТО, які, власне, відпрацьовують свої дії у разі нападу Росії.

Окрім того "Коментарі" писали, що на думку західних ЗМІ, НАТО доведеться підготуватися до можливихударів Росії по об'єктах по всій Європі, зокрема в Німеччині, якщо Москва почне війну проти Альянсу. Зокрема, про це попереджають високопоставлені генерали. У свою чергу генерал-лейтенант Олександр Соллфранк, командувач військового логістичного центру НАТО в Німеччині, закликав союзників спростити бюрократичні процедури, які зараз ускладнюють переміщення військ та техніки. Також потрібно дозволити країнам використовувати військову техніку та спорядження один одного у період кризи.




Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!


Новини