Головна Новини Світ Європа Австрія повідомила, чи арештує Путіна, коли президент Росії прибуде в країну
commentss НОВИНИ Всі новини

Австрія повідомила, чи арештує Путіна, коли президент Росії прибуде в країну

Австрія готова арештувати Володимира Путіна, якщо президент Росії здійснить візит на її територію.

12 квітня 2023, 11:51
Автор:
avatar

Slava Kot

Поділіться публікацією:

Австрійська урядовиця у справах ЄС Кароліна Едтштадлер підтвердила, що Австрія арештує Путіна, якщо президент Росії приїде на територію країни. Про це повідомляє портал "Коментарі" з посиланням на видання "Європейська правда".

Австрія повідомила, чи арештує Путіна, коли президент Росії прибуде в країну

Президент Росії Володимир Путін. Фото з відкритих джерел

Кароліна Едтштадлер зауважила, що Австрія має виконувати рішення Міжнародного кримінального суду, який видав ордер на арешт президента Росії Володимира Путіна. Тому, за її словами якби Путін "ступив на австрійську землю, то мав би бути заарештований".

"Австрія виконуватиме свої зобов’язання згідно з міжнародним і кримінальним правом", – сказала міністерка у справах ЄС та конституції в уряді Австрії.

Таким чином у Відні підтвердили, що готові арештувати російського президента. Австрія ратифікувала Римський статут, як і ще понад 120 країн світу, який надає юридичної ваги рішенням Міжнародного кримінального суду. Свої позиції щодо арешту Володимира Путіна озвучили також у Казахстані та Угорщині. 

Нагадаймо, що 17 березня Міжнародний кримінальний суд видав ордер на арешт Володимира Путіна у підозрі у вчиненні воєнних злочинів в Україні, зокрема депортації дітей.

Раніше портал "Коментарі" повідомляв, що президента Росії Володимира Путіна запросили в одну з країн НАТО. Чи діє там ордер на арешт і чи зможуть схопити російського диктатора.

Також "Коментарі" писали про мисливців на Путіна: завдяки їм видали ордер на арешт президента Росії. Двоє французьких юристів почали збирати воєнні злочини Путіна та інших російських посадовців в Україні. На основі зібраних доказів Міжнародний кримінальний суд видав ордер на арешт російського диктатора.



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!


Новини