Головна Новини Світ Європа Європейська країна, яка вкачує в економіку Росії величезні гроші
commentss НОВИНИ Всі новини

Європейська країна, яка вкачує в економіку Росії величезні гроші

Крім Угорщини, яка є очевидним партнером Росії, Путін має у ЄС більш витонченого компаньйона.

8 серпня 2023, 09:05
Автор:
avatar

Slava Kot

Поділіться публікацією:

Європейська країна, яка вкачує в економіку Росії величезні гроші

Австрія наповнює бюджет Росії. Фото з відкритих джерел

З початку вторгнення Росії в Україну лише за російський газ Австрія заплатила понад 7 млрд євро. Ще одним суперечливим моментом є діяльність австрійського Raiffeisen Bank. Про це повідомляє портал "Коментарі" з посиланням на німецьке видання RND.

Австрійський канцлер Карл Нехаммер відвідав Україну у квітні 2022 року та заявив, що "поки українці гинуть, жодних санкцій недостатньо". Тепер, коли Україна продовжує захищати свою територію понад 500 днів, роздратування зростає, особливо серед британців і американців. Наприклад британське видання The Economist створило список "корисних ідіотів Путіна".

Видання стверджує, що Австрія "тихо, але також вигідно залишається в основному осторонь бойових дій, посилаючись на відсутність членства в НАТО та свою самопроголошену роль мосту між Сходом і Заходом". Видання підкреслює, що Австрія мало допомагає Україні, однак збільшує торгівлю з РФ. Використовуючи свій "нейтралітет" Австрія грає на користь Росії в економічному плані.

"Наразі з Відня в Росію надходить більше грошей за газ, ніж Австрія загалом витратила з початку війни на допомогу Україні", — зазначив Economist.

Путін у 2018 році підписав у Відні довгостроковий газовий контракт за Австрією до 2040 року. Деталі контракту залишаються в таємниці, однак Австрія незалежно від того купує чи ні, має все одно платити за російський газ.

"Будапешт ніколи не приховував, що Угорщина не братиме участі в санкціях, продовжуючи активно торгувати з Росією та відмовляючись підтримувати Україну. Однак Відень підтримує Путіна набагато витонченіше", — констатує видання Politico та звинувачує австрійських політиків в "розбіжності між риторикою та реальністю" їхніх справ.

Крім "нейтралітету" та плату за російський газ, у РФ продовжує вести свій бізнес австрійський банк Raiffeisen Bank International (RBI) Згідно з даними США австрійський банк подвоїв свій чистий прибуток. Прибутки RBI зросли також завдяки тому, що як західна фінустанова вона не була виключена з системи Swift, на відміну від своїх російських конкурентів. За даними Financial Times, через Raiffeisen Bank Росія зараз обробляє 40-50% усіх грошових потоків між Росією та рештою світу.

Загалом коротко схарактеризував політику Австрії щодо Росії австрійський депутат від ліберальної, проєвропейської партії NEOS Гельмут Брандштеттер, який заявив, що "австрійською політикою керує страх".

Раніше портал "Коментарі" повідомляв, що Росія створила мережу брендів-клонів західних компаній.

Також "Коментарі" писали про російського дипломата, який організовує регулярні паради на території країни НАТО.



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!


Новини