Головна Новини Світ Європа Латвія вижене сотні росіян: яка причина
commentss НОВИНИ Всі новини

Латвія вижене сотні росіян: яка причина

Росіяни, які не склали мовний іспит та не подали відповідні документи будуть депортовані з Латвії.

18 грудня 2023, 12:57
Автор:
avatar

Slava Kot

Поділіться публікацією:

Латвія очікує депортувати понад 1000 громадян РФ, які проживали в країні, адже вони не підходять під нові правила латвійського закону про імміграцію. Про це повідомляє портал "Коментарі" з посиланням на видання Delfi.

Латвія вижене сотні росіян: яка причина

Керівниця Департаменту у справах громадянства та імміграції Латвії Майра Розе. Фото з відкритих джерел

У вересні 2022 року Латвія внесла зміни до закону про імміграцію. Згідно з цими правками громадяни РФ, які постійно живуть в країні повинні скласти мовний іспит впродовж року. Керівниця Департаменту у справах громадянства та міграції Майра Розе розповіла про ситуацію яка склалась у Латвії.

За її словами понад 15 тис. росіян подали дозвіл на постійне проживання, а ще 3 тис. громадян Росії намагаються отримати тимчасовий дозвіл. Близько 2,2 тис. росіян не виконали необхідні умови для продовження проживання у Латвії. Однак Розе пояснює, що частина з них ще може подати необхідні документи, тоді як інші повинні залишити країну.

"Понад 1000 осіб підлягають видворенню", — сказала Майра Розе та додала — "ми бачимо, що є багато тих, хто все ще намагається подати документи на тимчасове проживання, але, на жаль, ми повинні сказати їм, що вони мають виїхати".

Нагадаємо, що документи на здачу мовного іспиту у Латвії можна було подати до початку вересня. Тоді Майра Розе вказувала, що Латвію можуть залишити близько 3,6 тис. громадян Росії. Департамент у справах громадянства та міграції Литви звернувся до прикордонної служби, аби визначити, скільки росіян вже добровільно залишило країну.

Раніше портал "Коментарі" повідомляв, що Путін критикував Латвію через термін "негромадянин" та заявив, що в цій балтійській країні до росіян нібито ставляться, як до свиней.

Також "Коментарі" писали про Естонію, яка розробляє механізм депортації для тих, хто отримав російський паспорт.



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!


Новини