Головна Новини Світ Європа На карнавалі у Хорватії спалили опудало Путіна
commentss НОВИНИ Всі новини

На карнавалі у Хорватії спалили опудало Путіна

У Хорватії на Карнавалі спалили опудала президентів Володимира Путіна та Александара Вучича.

15 лютого 2024, 11:55
Автор:
avatar

Slava Kot

Поділіться публікацією:

В останній день карнавалу у місті Каштель було спалено опудало президента Росії Володимира Путіна та президента Сербії Александра Вучича. Інцидент в хорватському місті викликав різку критику з боку Сербії, тоді як в Росії не відреагували на спалення ляльки Путіна.

На карнавалі у Хорватії спалили опудало Путіна

У Хорватії спалили опудало Путіна. Фото з відкритих джерел

Карнавал у Каштелі має традиційний ритуал спалення одного або кількох опудал діячів, які відповідальні за все погане, що сталось у місцевих жителів за минулий рік. Цього року організатори свята вирішили спалити опудало президента Сербії Александра Вучича та президента Росії Володимира Путіна. 

У Кремлі проігнорували дії на фестивалі, а очільник МЗС Сербії Івиця Дачич відреагував на спалення ляльки Вучича та заявив, що засуджує інцидент. 

"Цей скандальний акт поширення ненависті посилає повідомлення, яке жодним чином не сприяє зміцненню добросусідських відносин, миру та стабільності в регіоні та прямо та серйозно порушує відносини між двома країнами", — заявив Дачич.

Згодом на інцидент відповів і сам президент Сербії Александар Вучич.

"Я це бачив… Я позаздрив би, якби це був хтось інший з Сербії. Я впевнений, що мій батько пишається тим, що його син є їхньою найбільшою проблемою, а вони вбили його батька та його діда", – сказав Вучич.

Раніше у Каштелі спалювали опудала лідера Незалежної демократичної партії Сербії Мілорада Пуповаца та прем’єр-міністра Хорватії Андрея Пленковича.

Раніше портал "Коментарі" повідомляв, що на карнавалі у Німеччині висміяли російського патріарха Кирила, який опинився на одній платформі з Путіним. Крім того, у Косово зрізали стенд з Путіним назвавши президента Росії фашистом.

Також "Коментарі" писали, чи шкодує Путін через початок війни в Україні. Відповідь президента Росії.



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!


Новини