Головна Новини Світ Європа Швейцарія назвала суму активів Центрального банку Росії, яку зберігає у себе
commentss НОВИНИ Всі новини

Швейцарія назвала суму активів Центрального банку Росії, яку зберігає у себе

Швейцарські банки зберігають активи російського центрального банку на суму 7,4 мільярда швейцарських франків. Така ж сума коштів заморожена від росіян та російських компаній.

11 травня 2023, 15:00
Автор:
avatar

Slava Kot

Поділіться публікацією:

Уряд Швейцарії визнав, наскільки великі резерви російського центробанку знаходяться в їх країні. Швейцарія розглядає можливість інвестувати ці активи, а кошти від них могли б піти на відновлення України. Про це повідомляє портал "Коментарі" з посиланням на видання Bloomberg.

Швейцарія назвала суму активів Центрального банку Росії, яку зберігає у себе

Швейцарія оголосила суму заморожених активів Центрального банку Росії

Міністерство економіки Швейцарії повідомило, що резерви та активи російського центрального банку становлять 7,4 мільярда швейцарських франків (8,3 мільярда доларів). Через чотири дні після нападу Росії на територію України Швейцарія порушила свій нейтралітет та вирішила доєднатись до санкцій ЄС проти Москви. Таким чином банки країни повинні передавати інформацію про клієнтів або компанії, які пов'язані з Росією.

У ЄС тривають переговори щодо можливої передачі заморожених коштів Центрального банку Росії на відновлення України. Раніше швейцарські чиновники були проти такого рішення, однак зараз розглядають можливості інвестувати російські активи, а отримані гроші використати на відновлення України.

Слід зауважити, що окрім заморожених активів Центрального банку Росії, також Швейцарія заблокувала кошти росіян або російських компаній, які потрапили під санкції на суму в 7,5 мільярда швейцарських франків (8,4 мільярда доларів). Щодо цих активів Швейцарія має чітку позицію та вважає передачу приватних коштів порушенням своїх міжнародних зобов'язань.

Раніше портал "Коментарі" повідомляв, що група країн-союзників шукає ракети великої дальності для України. А Британія вже відправила свої далекобійні ракети.

Також "Коментарі" писав, що канцлер Німеччини Олаф Шольц закликає реформувати ЄС. Після цього Угорщина не зможе блокувати рішення Європейського Союзу.



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!


Новини