Головна Новини Світ Європа Туреччина не поступиться Греції Середземним морем - Ердоган
commentss НОВИНИ Всі новини

Туреччина не поступиться Греції Середземним морем - Ердоган

Він додав, що Туреччина не буде підкорятися загрозам і шантажу

7 грудня 2020, 12:50
Поділіться публікацією:

Туреччина не поступиться у своїй суперечці з Грецією і Кіпром щодо морських претензій в східному Середземномор'ї, заявив президент Тайіп Ердоган в понеділок, коли міністри закордонних справ Європейського Союзу зустрілися в Брюсселі для обговорення цього питання. Про це пише Reuters.

Туреччина не поступиться Греції  Середземним морем - Ердоган

Президент Турции Реджеп Эрдоган

Ердоган додав, що Туреччина хоче переговорів, щоб залагодити конфлікт з континентальними шельфами й правами на потенційні енергоресурси. Міністри ЄС повинні були оцінити підстави для санкцій проти Туреччини. У четвер вони вирішать, чи варто вживати заходів після того, як Туреччина відправила розвідувальне судно в води, на які претендує Греція.

"У питанні східного Середземномор'я наша країна виступає за мир, співробітництво, справедливість і ще раз справедливість. Шлях до цього лежить через переговори, засновані на взаємній повазі", — сказав Ердоган.

Однак Туреччина не допустить прояви піратського менталітету інших країн, як заявив президент.

"Ми не будемо підкорятися загрозам і шантажу ... Ми не допустимо імперіалістичного експансіонізму".

Нагадаємо, офіційний представник Міністерства закордонних справ Аль Хамі заявив, що Греція посилить військову присутність в Егейському та Середземному морях перед самітом Туреччини в ЄС.

Раніше "Коментарі" повідомляли, що в Саудівській Аравії зафіксували найбільший ураган в історії країни. Видимість впала до нуля через торнадо. Нещодавно президент Туреччини також зажадав компенсацію в 50 тисяч доларів від лідера опозиційної партії за моральну шкоду. Опонент розкритикував Ердогана на засіданні, після чого отримав позов до суду.



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!


Новини