Головна Новини Світ G20 У США оцінили декларацію G20 в якій згадали про війну в Україні
commentss НОВИНИ Всі новини

У США оцінили декларацію G20 в якій згадали про війну в Україні

Сполучені Штати висловились щодо спільної декларації, яку оголосили на саміті G20, що проходить в Індії.

10 вересня 2023, 11:13
Автор:
avatar

Slava Kot

Поділіться публікацією:

Радник Білого дому з питань національної безпеки Джейк Салліван оцінив підсумкову декларацію саміту G20, у якій Росія прямо не була засуджена за вторгнення в Україну. Про це повідомляє портал "Коментарі" з посиланням на видання The Guardian.

У США оцінили декларацію G20 в якій згадали про війну в Україні

Американський високопосадовець Джейк Салліван. Фото з відкритих джерел

Після довгих дискусій 20 найбільших економік світу, що зустрілись на саміті в Індії, ухвалили спільну декларацію. У ній лідери G20 не засудили Російську Федерацію за напад на Україну, однак підкреслили людські страждання через військову агресію та закликали інші держави не використовувати силу для захоплення територій інших країн.

екларація дуже добре відстоює принцип, згідно з яким держави не можуть використовувати силу для отримання територій або для порушення територіальної цілісності, суверенітету чи політичної незалежності інших держав", — заявив Джейк Салліван.

Велика Британія та Німеччина також позитивно висловились щодо спільної декларації G20, однак Україна розкритикувала резолюцію країн "Великої 20".

Раніше портал "Коментарі" повідомляв, що країна НАТО заявила про порушення свого повітряного простору російським дроном. Одночасно з тим військовий альянс посилає чіткий сигнал для Росії. 14 країн відправили у Балтійське море 15 літаків, 30 кораблів та понад 3 тис. військових для масштабних військових навчань щодо можливої агресії з боку РФ.

Також "Коментарі" писали про очільника Міністерства закордонних справ Дмитра Кулебу, який розповів про неприйнятний варіант для України, який пропонують країни G7 щодо трибуналу над Путіним та іншими російськими лідерами, що розпочали війну.




Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!

Ігор

10 вересня 2023, 10:20

Світова більшість засудила цю війну юдейського корумпованого Карлика. Така оцінка світу, кривавих спровокованих злочинів. Не треба було 30 років штрикати божевільного медведя і їздити одночасно заробляти плясками. Це штучний конфлікт нацистів.


Новини