Головна Новини Світ Німеччина Шольц натякнув, що готовий підтримати перемир'я у війні Росії та України
commentss НОВИНИ Всі новини

Шольц натякнув, що готовий підтримати перемир'я у війні Росії та України

Президент Касим-Жомарт Токаєв зустрівся з канцлером Німеччини Олафом Шольцем, вони обговорили низку міждержавних ініціатив та обговорили питання війни в Україні

17 вересня 2024, 11:36 comments2414
Поділіться публікацією:

Канцлер Німеччини Олаф Шольц заявив, що потрібна мирна конференція за участю Росії, щоб зупинити війну в Україні. Німецький лідер зазначив, що продовжить підтримувати Україну, але РФ має продемонструвати свою готовність до перемир'я і зробити власний внесок, припинивши військову агресію. Як повідомляє портал "Коментарі", таку заяву канцлер зробив під час візиту до Казахстану, пише німецьке видання "Welt".

Шольц натякнув, що готовий підтримати перемир'я у війні Росії та України

Олаф Шольц. Фото: з відкритих джерел

ЗМІ звертає увагу, що на спільній прес-конференції президент Казахстану Касим-Жомарт Токаєв голосно заявив, що перемогти Росію під час війни неможливо.

"Даліша ескалація війни призведе до непоправних наслідків для всього людства, і в першу чергу для всіх країн, безпосередньо залучених до російсько-українського конфлікту. Це факт, що Росія у військовому відношенні непереможна", — зазначив лідер Казахстану.

Читайте також на порталі "Коментарі" – голова парламентської фракції Соціал-демократичної партії Німеччини Рольф Мютценіх запропонував створити міжнародну контактну групу для переговорів між Україною та Росією. Цю партію очолює канцлер Олаф Шольц. Таку пропозицію Мютценіх озвучив в інтерв'ю Rheinische Post.

Політик пояснив свою позицію тим, що канцлер Німеччини та президент України Володимир Зеленський сходяться на думці, що зараз гарний час для активізації зусиль мирних переговорів і, що Росія також має бути присутньою на наступному мирному саміті.

Також видання "Коментарі" повідомляло – удари по РФ: Шольц дав остаточну відповідь щодо передачі Taurus Києву.

Раніше "Коментарі" писали – цинізму немає меж: що заявили у Шольца про удари по РФ.




Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.

Новини